28. UÇAN SÜPÜRGE KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ AÇILIŞ TÖRENİYLE BAŞLADI
Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge, 28. yılında “Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikâyeler” temasıyla perdelerini açtı
Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge, 28. yılında “Benzersiz Kadınlar, Benzersiz Hikâyeler” temasıyla perdelerini açtı
Mission İmpossible serisinin sekizinci halkası ‘Mission: Impossible - The Final Reckoning’ bu cuma vizyona girdi. Yalnızca yüksek tempolu bir aksiyon filmi değil; aynı zamanda karakter derinliği ile serinin en olgun anlatısı.
Seyir Derneği ve Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle 16-21 Eylül'de düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Genç Sinema programı için başvurular başladı
Festival açılışını genç yaşta kaybettiğimiz usta spiker Emre Gönlüşen’in hayatını anlatan "Gönlüşen" belgeseli ile başladı
Sinema ve sanat dünyasının köklü vakfı Film-San, 50. yılında yönetimini yeniledi. Vakfın yeni başkanı Murat Özen olurken, başkan yardımcılığı görevini Devlet Devrim ve Özlem Savaş üstlenecek
İstanbul’da gerçekleştirilecek 16. Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali için başvurular, 10 Mayıs’a kadar “Gerçeği Nasıl Yansıtırsınız?” temasıyla yapılabilir
Dijital Detaylar 5. Kültür Sanat Belgeselleri Film Festivali, 8-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Kurucu başkanlığını yönetmen ve akademisyen Prof. Dr. Ceyhan Kandemir’in üstlendiği festival, bu yıl da belgesel sinemaya katkı sunan isimleri ödüllendirecek.
Ümit Güçlü yazdı.... 11-22 Nisan tarihleri arasında 44'cüsü düzenlenen İstanbul Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Pelin Esmer'in ödülünü tutuklu üniversite öğrencisi Esila Ayık’a adaması, genç jüri üyesi Tibet Çam'ın konuşmaları törenin dikkat çeken anlarıydı.
Pelin Esmer’in yazıp yönettiği son filmi ‘O DA BİR ŞEY Mİ’, Türkiye prömiyerini 21 Nisan akşamı 44. İstanbul Film Festivali’nde yaptı. Film, festivalin Altın Lale Yarışması kapsamında Atlas 1948'de gösterildi.
44. İstanbul Film Festivali ödül töreni bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek. Törende, Altın Lale Yarışması, Kısa Film Yarışması ve Yeni Bakışlar bölümlerinin ödülleri sahiplerini bulacak.
Hilal Solmaz yazdı; İstanbul, nisan ayının serinliğinde sinemanın sıcaklığına teslim olmuş durumda. Bu yıl 44. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali, on gün boyunca kentin sokaklarını, salonlarını ve zihinlerimizi dünya hikâyeleriyle dolduruyor. Ben de bu sinema şenliğinde izlediklerim arasından öne çıkan dört filmi ve bıraktıkları izleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yönetmen ve Senarist Tayfun Pirselimoğlu'nun yeni filmi İDEA, Türkiye Prömiyerini 44. İstanbul Film Festivali'nde 16 Nisan Çarşamba günü Atlas 1948'de gerçekleştirecek.
Dünya prömiyerini 54. Rotterdam Uluslararası Film Festivali’nde yapan Pelin Esmer’in yazıp yönettiği son filmi ‘O DA BİR ŞEY Mİ’, Türkiye prömiyerini 44. İstanbul Film Film Festivali’nde gerçekleştirecek.
Dünya prömiyerini 37. Tokyo Film Festivali’nde gerçekleştiren ve “Asya’nın Geleceği” ödülüyle dönen Gündüz Apollon Gece Athena, şimdi de 15. Beijing Uluslararası Film Festivali’nde (BJIFF) yarışacak.
İstanbul Film Festivali, Zuhal Olcay’a Onur, Gülin Üstün’e Emek Ödülü verirken, Ulusal Yarışma yerine yerli yapımları Altın Lale’ye dahil ediyor