ALTERNATİF ULUSAL YARIŞMA ÖDÜLLERİ

ALTERNATİF ULUSAL YARIŞMA ÖDÜLLERİ

İstanbul'da düzenlenen Alternatif Ulusal Yarışma'da kazananlar, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bugün düzenlenecek törenle ödüllerini Antalya'da alarak festival tarihinde yerlerini alacaklar.

54. Antalya Altın Portakal Film Festvali öncesi festival yönetiminin aldığı kararla Ulusal Yarışma bölümü kaldırılarak Ulusal Yarışma kategorisinin Uluslararası Yarışma ile birleştildiği açıklanmış ve festivalin adı "Uluslararası Antalya Film Festivali" şeklinde değiştirilmişti.

Bu değişiklik üzerine yönetmen Kaan Müjdeci'nin organizasyonuyla festival ile aynı tarihlerde İstanbul'da Alternatif Ulusal Yarışma düzenlenerek kazananlara ödüller dağıtılmıştı. Bugün saat 18.00'da AKM Perge Salonu'nda düzenlenecek törenle son iki yıl İstanbul'da düzenlenen yarışmanın kazananları, festivalin evi Antalya'da ödüllerini alarak yarışma tarihinde yerlerini alacaklar.

20-27 Ekim 2017 tarihlerinde düzenlenen Alternatif Ulusal Yarışma'da Hülya Uçansu, Kadir İnanır, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu'ndan oluşan jüri, Gênco, Mr. Gay Syria, Kar, Körfez, Daha, Put Şeylere, Blue ve Benim Varoş Hikayem filmlerini değerlendirmişti. Yarışmada En İyi Film kategorisinde “Daha” ile Onur Saylak, “Put Şeylere” filmiyle En İyi Yönetmen kategorisinde Onur Ünlü, “Körfez” ile En İyi Senaryo Ödülü kategorisinde Emre Yeksan ve Ahmet Büke, “Kar” ile En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Hazar Ergüçlü ve “Daha” ile En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck ödüle değer görülmüştü.

30 Eylül -4 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenen Alternatif Ulusal Yarışma'da Duygu Sağıroğlu, Fatma Girik, Murathan Mungan, Gülsün Karamustafa, Uğur Vardan, Onur Saylak ve Hazar Ergüçlü oluşan jüri, Hüseyin Karabey’in “İçerdekiler”, Tayfun Pirselimoğlu’nun “Yol Kenarı”, Ali Kemal Çınar’ın "Arada”, Mehmet Ali Konar’ın "Renksiz Rüya”, Tarık Aktaş’ın ilk filmi “Nebula”, Rojda Akbayır’ın “Parçalar”, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti'nin ortak çalışması “Sibel” filmlerini değerlendirmişti. Yarışmada En İyi Film kategorisinde Tayfun Pirselimoğlu, “Renksiz Rüya” ile En İyi Yönetmen kategorisinde Mehmet Ali Konar, En İyi Senaryo kategorisinde “Sibel” filminin yazarları Çağla Zencirci, Ramata Sy ve Guillaume Giovanetti; En iyi Kadın Oyuncu kategorisinde "Sibel" ile Damla Sönmez, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde "Yol Kenarı" ile Tansu Biçer ödüle değer görülmüştü.

Google+ WhatsApp