Balkan Kısa film festivali ödülleri sahiplerini buldu

Balkan Kısa film festivali ödülleri sahiplerini buldu

Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali, Sırbistan’ın Novi Sad şehirinde yapılan ödül töreniyle sona erdi

Avrupa Birliği tarafından finance edilen Sınır Ötesi Balkanlar, KulturniCentar Lab, Inter Alia, Transform Europe ve Microkosmos'tan oluşan Sivil Toplum Kuruluşları’nın işbirliğiyle Balkan ülkelerindeki genç sinemacıların filmlerini, yaratmalarını ve paylaşımlarını desteklemek amacıyla oluşan Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali; Belgrad, Tiran, Atina, Bükreş, Saraybosna, Selanik, Sofya ve Brüksel'den sonra bu yıl da Sırbistan’ın Novi Sad şehirinde 8-11 Kasım tarihleri arasında organize edildi.

Novi Sad şehrinde Museum of Contemporary Art’da gerçekleşen Balkans Beyond Borders Kısa Film Festivali’nde, Rohan Berry Crickmar (İngiltere), Ingo Starz (Almanya), Dejan Dabiç (Sırbistan) 'dan oluşan jüri tarafından iki Türk yönetmenin filminin de olduğu 30 film arasından 5 filme ödüller verildi.

'Officer' filmiyle Stefan Zaharia (Romanya) En İyi Film Ödülü, 'Lejla' filmiyle Stijn Bouma (Hollanda) En İyi İlk Film Ödülü’nü aldı. Ayrıca kurmaca türünde 'Domestic Fly' filmiyle Áron Horváth (Slovenya), deneysel-belgesel türünde 'Off-History' filmiyle  Selini Halvadaki (Yunanistan), belgesel türünde 'When the Dragon Came' filmiyle Stefan Pavlovic (Almanya) Özel Ödül alırken, 'The Backpack' filmiyle Michalis Mathioudakis (Yunanistan) Seyirci Ödülü’ne layık görüldü.

Balkans Beyond Bordes Hakkında:

Atina'daki merkez ofisi ile karamacı gütmeyen bir kuruluşolup, 2010 yılından itibaren “diyalog”, “etkileşim” ve “yenilikçidüşünce” yoluyla Balkanlardaki gençlik hareketliliğini ve gençlik işbirliğini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bölgedeki gençlere yatırım yapmak ve BBB Kısa Film Festivali'nin en önemli etkinliklerinden biri olan BBB, izleyicilerini Balkan kültürüne ve çeşitliliğine alıştırmak için bölgenin, genç sanatçıların çalışmalarını verimli birşekilde teşvik edebilecek bir Balkanlararası ağ oluşturmayı amaçlamaktadır

Google+ WhatsApp