BU HAFTA SİNEMALARDA HANGİ FİLMLER VAR?

BU HAFTA SİNEMALARDA HANGİ FİLMLER VAR?

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyondaki yerini alıyor

Miguel Arteta'nın yönettiği ve Salma Hayek'in rol aldığı "Patron Gibi", Jack London'ın ünlü eserinden sinemaya uyarlanan "Vahşetin Çağrısı” ve İbrahim Büyükak'ın senaryosunu yazıp başrolünde oynadığı "Bayi Toplantısı", haftanın öne çıkan filmleri…

"PATRON GİBİ"

Miguel Arteta'nın yönettiği; Rose Byrne ve Salma Hayek’in başrollerinde olduğu "Patron Gibi” birlikte şirket kuran iki arkadaşın hikayesini konu ediyor.

 Mia ve Mel, yakın arkadaş olan iki genç kadındır. Hayatlarına farklı bir yön vermek isteyen arkadaşlar, birlikte bir kozmetik şirketi kurmaya karar verir. Uzun uğraşlar sonucu sıfırdan kurdukları şirkette işler beklediklerinde de iyi gider. Mia ve Mel, yönettikleri şirketleri sayesinde hayatlarının en güzel dönemini yaşar. Ancak bir süre sonra bu iş, birbirinden farklı karakterlere sahip olan Mia ve Mel'in dostluğunun tehlikeye girmesine neden olur. 

“BURASI CENNET OLMALI”

Burası Cennet Olmalı, birçok şehre seyahat eden ve hepsinde de anavatanı Filistin ile türlü benzerlikler bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Elia Suleiman, kendisine Filistin’den başka bir vatan aramak için yola koyulur. Ancak onun yeni bir yaşam vaadi, kısa süre içerisinde bir hatalar silsilesine dönüşür.

Filistin’den başlayıp, New York, Doha ve Paris’e seyahat eden Suleiman, gittiği yerlerdeki bir şeyin ona evini hatırlattığını fark eder. Polis, sınır kontrolleri ve ırkçılık gittiği her yerde onunla birliktedir. Yeni bir topluma entegre olabilmek için elinden geleni yapan Suleiman, herkesin ona sürekli nereden geldiğini hatırlatması ile karşı karşıya kalır. Ait olma arayışı içinde olan Suleiman, gerçekten nereye evim deriz sorusuna yanıt bulmaya çalışır.

"VAHŞETİN ÇAĞRISI"

 

Jack London'ın ünlü eserinden sinemaya uyarlanan "Vahşetin Çağrısı"; Kaliforniya'da yaşadığı çiftlikten koparılıp Yukon'un zorlu şartlarında kızağa koşulan bir köpeğin bu yeni şartlara ayak uydurma mücadelesini sinema perdesine taşıyacak.

Bir kızak köpeği olan Buck, Kaliforniya'daki hayatından koparılarak kızak çekmesi için Alaska'ya götürülür. Bir anda mutlu yuvasından ayrılıp hayatı tepetaklak olan Buck, Alaska'nın zorlu yaşamına uyum sağlamaya çalışır. bu vahşi hayata alışma sürecinde yaşadıkları, Buck'un kendisini keşfetmesini sağlayacaktır.

Harrison Ford, VE Karen Gillan’ın yer aldığı filmin yönetmenliğini Chris Sanders üstleniyor.

"GAREZ"

 

Nicolas Pesce'nin yönetmen koltuğunda oturduğu "Garez", gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

İntikam hırsıyla dolu bir ruhun mesken tuttuğu eve bir şekilde yolu düşen herkesin maruz kaldığı dehşeti anlatan filmin başrollerinde Andrea Riseborough, Lin Shaye ve John Cho, oynuyor.

"BAYİ TOPLANTISI"

İbrahim Büyükak'ın senaryosunu yazıp başrolünde yer aldığı "Bayi Toplantısı", beyaz eşya işiyle uğraşan üç esnafın, gittikleri üç günlük bayi toplantısı sırasında başlarına gelen olaylar etrafında dönüyor.

Hayatlarının zor bir döneminden geçen Namık, Adem ve Sadık, başlarına gelen olaylar sonrasında kendilerini macera dolu bir planın içinde bulur. Bayilerini kurtarmaya çalışan ekibin bu süreçte birbirine güvenmekten ve hızlı etmekten başka çaresi yoktur.

Bedran Güzel'in yönetmenliğini üstendiği filmin başrollerinde Büyükak'ın yanı sıra Onur Buldu, Aydın Doğu Demirkol, Büşra Pekin, Safa Sarı, Müfit Kayacan, Hakan Salınmış, Gamze Karaduman ve Deniz Hamzaoğlu gibi isimler oynuyor.

 

 

 

 

 

 

Google+ WhatsApp