EN İYİ PLANLARI FARELER VE İNSANLARIN, SIKÇA TERS GİDER

EN İYİ PLANLARI FARELER VE İNSANLARIN, SIKÇA TERS GİDER

John Steinbeck'in meshur romanı "Fareler ve İnsanlar", Erdem Topuz yönetimindeki Dionysos Tiyatro tarafından sahneye taşınıyor. Oyunun prömiyeri 23 Kasım'da Profilo Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

1937 yılında Amerika'da yayınlanan ve John Steinbeck'in kendi hayatından yola çıkarak yazdığı ve iki gezgin çiftlik işçisinin "Büyük Bunalım" esnasında yaşadıkları tirajik olayları anlattığı "Fareler ve İnsanlar" Dionysos Tiyatro ile bir kez daha tiyatroya konuk oluyor. Erdem Topuz'un sahneye uyarladığı oyunda, "George Milton" karakterini yine Topuz canlandırırken "Lennie Small" karakterine Işık Tolgay hayat verecek.

Yönetmen Erdem Topuz’un gözüyle;
Robert Burns'un şiiri, farelerin ve insanların planlarının sıklıkla ters gittiğini söylerken haksız değildir. John Steinbeck'in ölümsüz klasiği "Fareler ve İnsanlar"a ilham veren şiir tüm dünya insanlarının durmadan peşinden koşup bir türlü ulaşamadığı hayallerinin büyük bir resmi aslında. Hikayemizde iyiler, kötüler, ezenler, ezilenler var. İnsanın insanla, insanın doğayla mücadelesi var, bununla beraber insanın insana yaşama ve nefes alma şansı bile vermediği, acımasız önyargılarımızın yerle bir olduğu anlar da var. Hayatta hiçbir seyin aslında göründüğü gibi olmadığını veren bu dev eser küçük bir çiftliğin içine çaresizce tıkılmış küçük insanların suretlerinde 8 milyar dünya insanına ayna tutuyor. Toprak sahipleri gibi görünenlerin bile aslında toprağın sahibi olmadığı bir yerde yine de oranın sahibiymişçesine zorbalaştığı çarpık bir düzende kendi yetiştirdiği ürüne elini bile süremeyen bir sürü küçük insan. Fareler ve İnsanların birbirilerinden farkının olmadığı bu dünyada bu küçük insanlara reva görülen Lennie'nin hayalini kurduğu milyonlarca renkli tavşan ve George'un bir gün parayı denkleştirip alacaklarını hayal ettiği küçük ev ve küçük arazi olmayacaktır elbette. Kendi hayatlarımızda da durmadan tavşanların peşinden koşup farelerle yetinmek zorunda kalmıyor muyuz?

Yazan: John Steinbeck
Yöneten: Erdem Topuz
Işık Tasarım: Erdem Çınar
Kostüm Tasarım: Onur Uğurlu
Dekor Tasarım : Nazmi Karabacak
Oynayanlar : George Milton (Erdem Topuz), Lennie Small (Işık Tolgay), Candy (Cüneyt Vural), Curley (Çağatay Varol), Curley’in karısı (Hande Aras / Arzu Suriçi Kireççi), Slim (Ercan Ertan), Carlson (Mehmet Tokat), Crooks (Tuncay Tarhan), Whit (Ensar Kaplan)
Oyun Süresi: 2 perde

Oyun Tarihleri;
23 Kasım 2019 saat 20:00 Profilo AVM Kültür Merkezi
30 Kasım 2019 saat 20.00 Torium Sahne
1 Aralık 2019 saat 19:00 Profilo AVM Kültür Merkezi

Google+ WhatsApp