İLK GÖSTERİM SİNEMAMIZA TAZE BİR KAN GETİRECEK

İLK GÖSTERİM SİNEMAMIZA TAZE BİR KAN GETİRECEK

Yaklaşık 200 filmin yapıldığı bir ülkede, aynı filmlerin festival festival dolaşmasının sinema endüstrimize hiçbir faydası yok

Bu yıl 57’incisi gerçekleştirilecek olan  Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Belgesel Film,  Ulusal Kısa Film ve Uluslararası Uzun Metraj yarışma bölümleri açık hava sinemasında seyirciyle buluşturuyor. Altın Portakal Sinema Okulunu ve  Festivalin endüstri bölümü, sinemamızı uluslararası düzeyde tanınması ve ortak yapımcı ile satış ajansı bulmasını sağlayan Antalya Forum ise yıl çevrimiçi yapılacak. KRT TV’ye açıklamalarda bulunan Festival direktörü Ahmet Boyacıoğlu, festivali ertelemeyi hiç düşünmediklerini belirterek, 57 yıllık bir geçmişe sahip bir etkinliğin devam etmesi çok önemli. Bu nedenle ertelemeyi iptal etmeyi hiç düşünmedik. Yetkililerle yaptığımız toplantılarda ne olursa olsun bu etkinlik devam etmeli. ‘2020 böyle çürük bir diş gibi yapılmıştı’ denmemeli dedik. Antalya Büyükşehir Belediyesi de bunu gerçekten benimsedi. Zor günlerden geçiyoruz; biliyoruz farkındayız. Ama bazı şeylerin devamında büyük fayda var. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etmemiz gerekiyor. Kararı onlar verdi ve bundan taviz vermediler.

Festivalde ilk film şartına da değinen Boyacıoğlu, “Festivalde ilk gösterim koşulunu ile ilgili bazı tepkiler aldık. Açıkçası biz kendimizi şöyle savunuyoruz. Geçen yıl Antalya’da yarışan 6 film, İstanbul Film Festivali’nde de yarıştı. Sonra bu filmlerden 5 Ankara Film Festivali’nde yarıştı. Şimdi üçü de Adana Film Festivali’nde yarıştı. Halbuki ülkemizde 200’e yakın film çevriliyor. Yani 200’yakın film yapılan bir ülkede aynı filmlerin festival festival dolaşmasının sinema endüstrimize hiçbir faydası yok. Keşke diğer festivallerde ilk gösterim koşulu koysalar ve farklı filmler izleyicilerin karşısına çıksa. Yani bizim amacımız ilk filmleri biz gösterelim değil. Bize 47 film başvurdu. 12 tanesi ilk gösterim olarak gösteriliyor. Zaten diğer festivallerde gösterilmiş bazı filmleri alma im kanımız yok. Onlar oldukça eskidiler çünkü. İlk gösterim sinemamıza taze bir kan getirecektir diye düşünüyorum.”

Festivalde yer alan ulusal ve uluslararası yarışma filmlerinin gösterimleri "Yıldızların Altında" adı verilen üç açık hava sinemasında, salgın önlemleri gözetilerek yapılacak. Önlemler kapsamında, sosyal mesafeli oturma düzenindeki gösterim alanında ateş ölçümü yapılacak ve etkinlik boyunca maske takmak zorunlu olacak.

 

Google+ WhatsApp