İSTANBUL FİLM FESTİVALİ EKİM AYINDA SİNEMALARDA

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ EKİM AYINDA SİNEMALARDA

39. İstanbul Film Festivali, 9-20 Ekim arasında hem çevrimiçinde hem de yeniden sinema salonlarında izleyicilerle buluşuyor

39. İstanbul Film Festivali Ekim ayında çevrimiçi olarak sürüyor, aynı zamanda salon gösterimlerine başlıyor. Uluslararası Yarışma sadece festivalin çevrimiçi platformu filmonline.iksv.org’da gerçekleştirilirken, Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları filmleri filmonline.iksv.org’a ek olarak Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması’nda da gösterime girecek. Festival kapsamında Ekim ayında toplam 40 yeni film gösteriliyor. Filmekimi, pandemi nedeniyle bu yıl festival galalarıyla birleşiyor.

Festivalde Yarışma Heyecanı
39. İstanbul Film Festivali’nde yarışma heyecanı 9 Ekim’de başlayacak. Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması bölümlerinde ödül kazanan filmler, 20 Ekim akşamı açıklanacak.

ULUSLARARASI YARIŞMA
39. İstanbul Film Festivali’nin Uluslararası Yarışma bölümünde, “sinemaya yeni bakışlar” temasını izleyen filmler festivalin büyük ödülü Uluslararası Altın Lale için yarışıyor. Uluslararası Yarışma’da 12 film yer alıyor. Altın Lale için yarışan filmler yalnızca festivalin çevrimiçi platformu filmonline.iksv.org’da gösterilecek.

İKSV’nin 16 yıl boyunca yönetim kurulu başkanlığını yürüten, İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına en iyi filme verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü, bu yıl da Eczacıbaşı Topluluğu tarafından para ödülüyle destekleniyor.

Bu ödülün 10.000 Avroluk bölümü Altın Lale’nin sahibi olacak filmin yönetmenine, 50.000 TL’lik bölümü filmin Türkiye’deki dağıtımını üstlenecek firmaya, 5.000 Avroluk bölümü ise Jüri Özel Ödülü’nü kazanacak filmin yönetmenine takdim edilecek.

39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma jüri başkanı yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, jüri üyeleri oyuncu Hazar Ergüçlü, yönetmen Burak Çevik, sinema tarihçisi ve programcı Jasmin Basic ile dağıtımcı Anthony Bobeau.


39. İstanbul Film Festivali Filmekimi Galaları ve Ulusal Belgesel Yarışması kapsamında Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması salonlarında her gün üç gösterim yapılacak. Seanslar izleyicilerimizin sağlığı için ve salonlarda dezenfeksiyona zaman ayırmak amacıyla 13.00, 17.00 ve 21.00 olarak belirlendi.

Çevrimiçi Gösterim Programı
39. İstanbul Film Festivali programında Uluslararası Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları bölümlerinden çevrimiçi gösterilecek 27 film, 9-24 Ekim arasında filmonline.iksv.org adresinde her akşam 21.00’de erişime açılacak. Tüm filmler 5’er gün gösterimde kalacak. İzlenmeye başladıktan sonra 30 saat süresi olacaktır. 30 saat sonra filmler erişime kapanacaktır. Çevrimiçi gösterim takvimine filmonline.iksv.org adresinden erişilebilecek.

FESTİVAL BİLETLERİ 2 EKİM’DE SATIŞA ÇIKIYOR
9-20 Ekim tarihleri arasında hem çevrimiçi hem de Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy Sineması  salonlarında, Covid-19 tedbirlerine uygun olarak düzenlenecek gösterimlerin biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 2 Ekim Cuma 10.30’da genel satışa çıkıyor.

39. İstanbul Film Festivali’nin Destekçileri
39. İstanbul Film Festivali bu yıl 20’nin üzerinde kurumun desteğiyle gerçekleştirilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü bu yıl da festivale büyük destek veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de festivale tanıtım desteği veriyor.

Ulusal Yarışma ve Türkiye Sineması bölümüne Anadolu Efes, Selpak, Zorlu Holding tema sponsoru olarak, İnsan Hakları bölümüne Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu değerli işbirliği ile destek veriyor.

 İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın tüm festivallerine Kurucu Sponsor Eczacıbaşı Topluluğu, Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Group destek veriyor. İKSV Sigorta Sponsoru Zurich Sigorta, İKSV Sağlık Servis Sponsoru Amerikan Hastanesi yer alıyor. İKSV Geri Dönüşüm Servis Sponsoru Coca-Cola olurken İKSV Dijital İçerik Güvenliği Servis Sponsoru olarak Digiguardians yer alıyor. İKSV Servis Sponsorları arasında KOOP, Navitas, GFK, directComm ve AGC Yazılım yer alıyor.

Çevrimiçi Festival Biletleri
Tekil Biletler: 11 TL Uluslararası Yarışma Kombine (12 Film): 100 TL Ulusal Belgesel Yarışması Kombine (10 Film): 90 TL

Sinema Salonu Biletleri
Tüm 13.00 seansları 30 TL, öğrenciler için 20 TL Tüm 17.00 ve 21.00 seansları 40 TL, öğrenciler için 25 TL Çevrimiçi ve sinema salonu bilet satışlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye film.iksv.org ve filmonline.iksv.org adreslerinden ulaşabilirsiniz.

 

Uluslararası Yarışma’da Altın Lale için yarışacak filmler:
·Mickey ve Ayı / Mickey and the Bear / Annabelle Attanasio / ABD
·Sarı Hayvan / Um Animal Amarelo / A Yellow Animal / Felipe Bragança / Brezilya, Portekiz
·Luxor / Zeina Durra / Mısır, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri
·Sanctorum / Joshua Gil / Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Katar
·Koza / Kokon / Cocoon / Leonie Krippendorff / Almanya
·Oğul-Ana / Pesar-Madar / Son-Mother / Mahnaz Mohammadi / İran, Çek Cumhuriyeti
·Yabancı / Exil / Exile / Visar Morina / Almanya, Belçika, Kosova
·Denizaltısı da Olsun İsteyen Cam Temizleyici / Window Boy Would Also Like to Have a Submarine / Alex Piperno / Uruguay, Arjantin, Brezilya, Hollanda, Filipinler
·Yankılar / Bergmál / Echo / Rúnar Rúnarsson / İzlanda, Fransa, İsviçre
·Öteki Kuzu / The Other Lamb / Malgorzata Szumowska / İrlanda, Belçika, ABD
·Atlantis / Valentyn Vasyanovych / Ukrayna
·Kuş Dili / Mowa Ptaków / Bird Talk / Xawery Zulawski / Polonya

ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI
İstanbul Film Festivali’nin belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması’nda en iyi filme 10.000 TL değerinde En İyi Belgesel Ödülü verilecek. Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmen Rûken Tekeş, yapımcı-yönetmen Yasin Ali Türkeri ve yönetmen-sanatçı Ezgi Kılınçaslan yer alıyor.

Ulusal Belgesel Yarışması’nda yer alan filmler:
·Göbeklitepe Sakinleri / Sedat Benek 
·Ah Gözel İstanbul / Zeynep Dadak 
·Kadınlar Ülkesi / Şirin Bahar Demirel 
·Kuyudaki Taş / Gökçin Dokumacı 
·Miss Holokost Survivor / Eytan İpeker
·Mimaroğlu / Serdar Kökçeoğlu 
·Muhammed Ali / Nursen Çetin Köreken, Ümit Köreken
·Asfaltın Altında Dereler Var! / Yasin Semiz 
·Tenere / Hasan Söylemez 
·Atık Sözlüğü: Tanımların ve İmajların Geri Dönüşümü / Alper Şen 
·Maddenin Halleri / Deniz Tortum 

  Yarışma Dışı 
·Hayalimdeki Sahneler / Metin Akdemir
·İyi ki Yapmışım / Selçuk Metin

FİLMEKİMİ BU YIL FESTİVALİN BİR PARÇASI: FİLMEKİMİ GALALARI
İstanbul Film Festivali’nin en sevilen bölümlerinden Galalar bu yıl pandemi nedeniyle Filmekimi’yle bir araya geldi; geniş kitlelere seslenen, ünlü yıldızların usta yönetmenlerle buluştuğu, merakla beklenen, ödüllü filmler, Türkiye prömiyerlerini Filmekimi Galaları’nda yapacak: ·Pinokyo / Pinocchio / Matteo Garrone / İtalya, Fransa, İngiltere
·Önsezi Kitabı / The Book of Vision / Carlo Hintermann / İtalya, İngiltere, Belçika
·Alabora / Surge / Aneil Karia / İngiltere
·Anne Gibi / Asa ga Kuru / True Mothers / Naomi Kawase / Japonya
·Günler / Rizi / Days/ Tsai Ming-liang / Tayvan
·85 Yazı / Eté 85 / Summer of 85 / François Ozon / Fransa, Belçika
·Alelade Bir Yuva / Nowhere Special / Uberto Pasolini / İtalya, Romanya, İngiltere
·Umudun Dili / Persian Lessons / Vadim Perelman / Rusya, Almanya
·Undine / Christian Petzold / Almanya, Fransa
·İyi Bir Eş Olmanın Yolları / La bonne épouse / How To Be A Good Wife / Martin Provost / Fransa
·Yaramaz Çocuk / Enfant Terrible / Oskar Roehler / Almanya
·Kaçan Kadın / Domangchin yeoja / The Woman Who Ran / Hong Sang-soo / Güney Kore
·Körkütük / Druk / Another Round / Thomas Vinterberg / Danimarka
·Ter / Sweat / Magnus von Horn / Polonya, İsveç
·Nomadland / Chloé Zhao / ABD

Google+ WhatsApp