LA TRAVİATA İSTANBULLULARI BÜYÜLEDİ

LA TRAVİATA İSTANBULLULARI BÜYÜLEDİ

İstanbul Opera Festivali’’ Macerata Opera Festivali topluluğunu, “La Traviata’’ile ağırladı...

Sizi etkileyen bir tabloya baktığınızda bir anda içinde buluverirsiniz kendinizi. Hele de bu 19. Yüzyıla aitse zamanda yolculuğunuz başlar. Önce ihtişamlı mimaride dolaşır, sonra dönemin zarif Kemelyalı Kadın ile tanışır ve Violetta‘nı  hikayesine aşık olursunuz.

Alexandre Dumas fils (1824-1895); Henüz 24 yaşında yayımladığı (1848) içtenliğiyle tüm zamanların en tanınan aşk romanlarından bir olarak kabul edilen ‘’Kamelyalı Kadın’’, Verdi’nin La Traviata (1853) operasından günümüze, gerek sanatı gerekse hayatı etkilemeye devam ediyor.

‘’9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’’ kapsamında Macerata Opera Festivali topluluğunun, farklı dekoru ve ilgi çeken prodüksiyonu ile  Zorlu PSM’de İstanbullu sanatseverlerle buluştur“La Traviata’’…

Ünlü rejisör Henning Brockhaus’un sahneye koyduğu, özellikle ayna ve projeksiyon kullanılarak uygulanan dekor ve kostümleriyle  19. Yüzyıla davet ediyor.

Özellikle "Gece Kraliçesi", "Olimpia" ve "Violetta" gibi rollerde ülkemizi temsil eden, Türkiye'de aldığı şan eğitiminden sonra Fransa'da sanat yaşamını sürdüren Türk soprano Burcu Uyar'dı. Violetta rolündeki Uyar, geniş yelpazeye yayılan sesi ve oyunculuğuyla mükemmel bir performansa imza attı.

Burcu Uyar’a eşlik eden isim ise İtalya'da Türk diva Leyla Gencer'in öğrencisi olan, dünyanın önemli operalarında başrol oynayan Vladimir Stayanov idi.

Tiyatro ile müziğin kaynaştığı, edebiyatın, özellikle şiirin ve plastik sanatların, hatta bazı dekorlara bakılırsa mimarlığın da güç verdiği operanın en güzel örneklerinden biri “La Traviata’’…

​Dünya sahnelerinde adeta bir efsane olan La Traviata operasını T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü,  9. İstanbul Opera Festivali Kapsamında İstanbullu sanatseverlerin her kesimine ulaştırmayı başardı.

Hilal Solmaz 

Google+ WhatsApp