Yaşamak için ölüme yürüyenlerin yolculuğu!

Yaşamak için ölüme yürüyenlerin yolculuğu!

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu "Can Yeleği" seyirci ile buluştu.

İBB Şehir Tiyatroları, Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği Can Yeleği adlı yeni oyunu  Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı. Seyirci Elçin Atamgüç’ün tek kişilik performansını ayakta alkışladı.

Oyunun konusu:

Hayat kendi akışında gündelik beklenti ve hayallerle devam ederken yola düşenlerin ve yeni bir hayat için yıllarca yolculuk yapanların hikâyesi; Mülteci bir Anne yaşamaya mecbur kaldığı bir düzenin içinde, yeterince tanımadığı bir coğrafyada, savaşın bıçak gibi kestiği eski hayatına tutunup yeni olanla baş etmeye çabalar. Aynı kaderi paylaştığı komşusu da savaşın sürüklediği ve eşitlediği diğer kadındır. Anladığımızı sandığımız, anlamak istemediğimiz, zaman zaman öfkelendiğimiz durumlarla ilk defa yüzleşebileceğimiz bir öykü. Hepimiz aynı dünyada yaşıyorken, nasıl oluyor da ötekine dönüştürüyoruz? “Gerçekler; Gerçekleri görmezsen çarpar insanı, alır duvara çarpar.”

Oyunun yönetmeni Nihat Alpteki, Can Yeleği’ni şöyle anlatıyor:
“Can Yeleği oyunumuz dünyanın her yerinde yüzyıllardır yaşanan ve günümüzde her anına tanık olduğumuz ne yazık ki hemen unuttuğumuz hatta kanıksadığımız ‘’GÖÇ’’ sorununu bir annenin yolculuğuna ortak ederek anlatıyor. Ve siz bu satırları okurken dünyanın herhangi bir yerindeki insanlar o yolculuğa katılıyor… Yaşamak için ölüme yürüyenlerin yolculuğu!”

Oyun, 24-27 Ekim, 31 Ekim-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Yazan: Gönül Kıvılcım
Yöneten: Nihat Alpteki
Sahne-Kostüm Tasarımı: Aysel Doğan
Müzik: Barış Manisa
Işık Tasarımı: Mustafa Türkoğlu
Efekt Tasarımı: Metin Küçükyılmaz
Video Tasarımı: Mustafa Küçücük
Oyuncular: Elçin Atamgüç
Süre: 70 dk / Tek Perde
 

Google+ WhatsApp