YAVUZ ÖZKAN VEDA ETTİ

YAVUZ ÖZKAN VEDA ETTİ

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün yoğun bakıma kaldırılan usta yönetmen Yavuz Özkan 77 yaşında hayatını kaybetti.

Başrollerinde Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Hale Soygazi, Halil Ergün, Meral Orhonsay yer aldığı "Maden" filminin yönetmenliğini üstlendi. Katıldığı 15. Antalya Film Festivalinde kendisi dahil 4 dalda ödül kazanan film, türk sinemasında yeni bir dönemin habercisi oldu.

1992'de senaryosunu yazıp yönettiği başrollerinde Zuhal Olcay, Serap Aksoy, Haluk Bilginer'in yer aldığı "İki Kadın", katıldığı 12. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, 5. Ankara Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödüllerine değer görüldü.

1994'de senaryosunu yazıp yönettiği ve Sadri Alışık'ın yer aldığı son film olan "Yengeç Sepeti" ile katıldığı 31.Antalya Film Festivali'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere 6 dalda ödüle değer görüldü.

1994'de senaryosunu yazıp yönettiği başrollerinde Zuhal Olcay, Can Togay, Kaan Girgin, Meltem Cumbul'un yer aldığı "Bir Sonbahar Hikayesi" katıldığı, 8. Adana Film Festivali'nde En İyi film ödülü başta olmak üzere 3 dalda, 13. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Yılın En İyi Türk Filmi ödülü, 6. Ankara Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetme, En İyi Senaryo Olmak üzere toplam 7 dalda ödül kazandı.

Google+ WhatsApp