"BAŞKASININ ELİ" PROGRAMININ SON KONUĞU "ŞEHİR"

Pera Film ve Fol Sinema'nın beraber düzenlediği "Başkasının Eli" programı, yönetmen Merlyn Solakhan’ın Şehir filmiyle sona eriyor. Türkiye'de ilk kez 21 Haziran 2019 tarihinde Pera Müzesi Oditoryumu'nda gösterimi yapılacak. Ardından filmin yönetmeni ile Fatih Özgüven moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirilecek.

İstanbul üzerine bir hikayenin yer aldığı uzun metrajlı belgeselde, kamerasıyla şehri karış karış dolaşarak birbirinden bağımsız parçalar halinde sunan yönetmen, bir esnada şehrin dününü ve bugününü ele alan bir soruşturmaya girişiyor. 1983 yılı yapımı, 16 mm ve sesli olarak çekilen film, teknik özellikleri ile Türk sinemasında alışılmışın dışına çıkan örneklerden birini teşkil ediyor.

Merlyn Solakhan hayatı;
1955’te İstanbul’da doğdu. 1979 yılında Almanya’ya taşınana kadar İstanbul’da yaşadı. Berlin Film ve Televizyon Akademisi’nde eğitim gördü. Bu yıllarda Şehir (1983), Uhrwald (1984) ve Berlin Film Akademisi bitirme tezi olarak Tekerleme (1985) filmlerini çekti. Kariyerinin devamında çeşitli belgesel filmlerinin yönetmenliğini üstlendi. Çalışmalarına Almanya’da devam etmektedir.

Google+ WhatsApp