"Keloğlan Keleşoğlan" İstanbul'da sahneleniyor!

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2018-2019 tiyatro sezonundaki yeni oyunu, Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği “Keloğlan Keleşoğlan” 1 Kasım Perşembe günü prömiyerini gerçekleştiriyor.

7'den 70'e aile oyunu projesi kapsamında sahnelenecek olan "Keloğlan Keleşoğlan"  10 yıl boyunca kapalı gişe oynamış, aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödülü sahibidir. Oyunda kullanılan kukla ve maskların tasarımı yine Ulviye Karaca ve İlhan Ateş'e ait olduğunu hatırlatalım.

Keloğlan sıradan bir hayat yaşarken ansızın beklenmeyen durumlarla karşılaşıp küçük bir aydınlanma yaşar ve hayata karşı bakış açısı değişir. Bu değişiklikle içindeki gücü fark ederek tembelliğini ve kendine olan güvensizliğini bir kenara bırakıp kendini ve çevresini olumlu yönde etkilemeye başlayarak bambaşka bir Keloğlan’a dönüşür.

Yazan & Yöneten: Ulviye Karaca
Dekor Tasarımı: Zeki Sarayoğlu
Kostüm Tasarımı: Melike Başkan
Işık Tasarımı: Zeynel Işık
Müzik: Kemal Günüç
Koreografi: Yener Turan
Kukla ve Mask Tasarımı: Ulviye Karaca, İlhan Ateş
Yönetmen Yardımcıları: Selda Özler Taşdemir,Ümit Bahadır Tunç
Oyuncular: Ümit Bahadır Tunç, Bahadır Tecimen, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Tuğba Ülgen, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir, Alp Aydın
Sesler: Sinan Pekinton, Ergün Uçucu, Edip Tümerkan, Gerçek Özkök Yağcı
Oyun süresi: 2 Perde, 1 saat 15dk
 

Google+ WhatsApp