"LAL HAYAL" SAHNEDE

Songül Öden’in farklı yaş ve sosyal statüden 7 farklı kadını canlandırdığı tek kişilik oyunu ‘Lâl Hayal’ 8 Nisan akşamı Uniq Hall'de prömiyerini gerçekleştirdi.

Yapımcılığını yine Songül Öden ile Tuba Ünsal’ın üstlendiği, yönetmenliğini Aysel Yıldırım ve Ezel Akay’ın yaptığı, senaryosu Sevilay Saral’a ait “Lâl Hayal” 8 Nisan akşamı Uniq Hall'de tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Müzikleri Kardeş Türküler’in perküsyon sanatçısı Diler Özer’e ait tek perdelik oyun süresince, sahnede perküsyon sanatçısı Gökçe Gürçay'ın eşlik ettiği Öden, sahneden hiç ayrılmadan 16-65 yaş aralığında farklı sosyal statülerden yedi kadını, çarpıcı bir sahne performansıyla canlandırdı.

Oyun hazırlığı sırasında dans dersleri alan ve oyuna özel yapılmış şarkılar için stüdyo kaydına giren Songül Öden, ilk kez sahnede rap söyleyip dans etti.

Tek kişilik tiyatro oyunun ilk gecesinde Songül Öden'i arkadaşları da yalnız bırakmadı. Begüm Kütük, Erdil Yaşaroğlu, Hande Doğandemir, Arzum Onan, Hamdi Alkan, Selen Görgüzel, Azra Akın gibi ünlü isimler oyunu izleyenler arasındaydı.

Lâl Hayal, farklı yaş ve sosyal statüden 7 kadının trajik komik hikayesini anlatır. Birbirinden farklı kadın figürlerinin yolu çözülmeye muhtaç polisiye bir hikayenin geriliminde buluşur. 16 yaşındaki hip-hop’çı, 70 yaşındaki Nişantaşı hanımefendisi, komşu kadın, üniversite öğrencisi, Allah’a yakaran babaanne, Sütlüceli kuaför, koç burcu bir jinekolog…

Ben Lâl Hayal.
Babamın kızı Lâl , annem Hayat'ın kızı Hayal.
Daha adım konduğunda, çoktan parçalanmış ama parçalanması yasaklanmış bir ailenin kızıyım

Lâl Hayal’in trajik komik kadınları neye tanıklık edip susmuşlardır? Elmas, Zümrüt, Safire, İnci, Mercan, Yeşim, Firuze... Sahi, siz bu kadınlardan hangisini tanıyorsunuz?"

 

Yapım: To Be House of Production
Yapımcılar: Tuba Ünsal, Songül Öden
Yazar: Sevilay Saral
Yönetmen: Ezel Akay, Aysel Yıldırım
Proje Tasarım: Songül Öden
Dekor ve Kostüm Tasarım: Naz Erayda
Müzik: Diler Özer
Koreografi: Dans Fabrika
Dansçılar: Buğra Büyükşimşek, Hande Kazdal
Işık Tasarım: Önder Arık
Oyuncular: Songül Öden
ER: Gökçe Gürçay, Onur Gürçay
Oyun Süresi: Tek Perde, 75 dakika

Etkinlik Tarihleri;

18 Nisan 2019 saat 20.30 DasDas İstanbul
27 Nisan 2019 saat 20.30 Uniq Hall İstanbul

Google+ WhatsApp