“TAHİR İLE ZÜHRE” TİYATRO SAHNESİNDE

“Tahir ile Zühre” müzikali, Türkiye’de ilk kez “Off-Broadway” yöntemini uygulayarak bir müzikali gösterime girmeden önce, muhteşem bir konser formatında seyirciyle buluştu

“Tahir ile Zühre”müzikali, Türkiye’de ilk kez “Off-Broadway” yöntemini uygulayarak bir müzikali gösterime girmeden önce, muhteşem bir konser formatında seyirciyle buluşturdu. “Tahir ile Zühre” müzikali; 19 Aralık Salı akşamıZorlu PSM Drama Sahnesi’ndeki tanıtım konserinin ardından oyunun müzikal olarak sahnelenebilmesi için sanatseverlerin desteğini bekliyor.

 Anadolu masalı üzerine kurula Şefik Onat tarafından yazılan ve Eylem Pelit’in bestelediği “Tahir ile Zühre”müzikali, Türkiye’de “Off-Broadway” yöntemini uygulayarak, 19 Aralık Salı akşamıZorlu PSM Drama Sahnesi’nde bir ilke imza attı.

Duygu Varlıer’in yapımcılığını, Onur Turan’ın yönetmenliğini üstlendiği müzikalin oyuncu kadrosunda; Ayça Varlıer, Barbaros Büyükakkan, Seyyal Taner,Renan Bilek, Can Bora Genç,Kenan Dağaşan ve Zafer Erdaş yer alıyor. 

 

“TAHİR ile ZÜHRE” HAKKINDA

Anadolu Selçuklu döneminde, sultanın kızıyla vezirin oğlunun dillere destan aşkını anlatan “Tahir ile Zühre”; 15. yüzyıldan beri ozanlar tarafından manilerle dile getirilen bir masaldır. Çocukken kardeş olduklarını sanarak büyüyen, ergenliğe ulaştıklarında akraba olmadıklarını öğrenen ve birbirlerine delicesine âşık olan Tahir ile Zühre’nin birliktelikleri, anne Hatun’un akıl almaz engelleri ile karşılaşır. İhanet, sürgün, hapis sürecinde sürüklenen ve trajediye dönüşen masal, Anadolu kökenli bir “Romeo ve Juliet” hikâyesidir. “Tahir ile Zühre” müzikali de bu özgün Anadolu masalı üzerine kurulmuştur.

Google+ WhatsApp