1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar

1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar

“Kitaplar Arasında” söyleşilerinin 5 Mart'ta Edhem Eldem moderatörlüğünde konuğu İrini Dimitriyadis.

Boğaziçi Üniversitesi’nin entelektüel canlılığından ilham alarak ortaya çıkan BU+ oluşumunun üniversite ile toplumu buluşturma yönünde başlattığı projeler arasında yer alan “Kitaplar Arasında” söyleşi dizisi, "1950'den Günümüze Eğitim Hayatımızda Rumlar" adlı kitabı hazırlayan Prof. Dr. İrini Dimitriyadis'i, Edhem Eldem moderatörlüğünde 5 Mart 2019 tarihinde saat 17.00'de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda konuk ediyor.

İrini Dimitriyadis, kaleme aldığı bu kitap ile; 85 kişinin aile kökenlerini, eğitimlerini, çalıştıkları kuruma ve topluma olan katkılarını, hangi ilkleri yaratmış olduklarını, öğrencileri ve meslektaşları tarafından nasıl değerlendirildiklerini sade bir dille okuruyla paylaşıyor. Yazarın "Bir dostluk ve dayanışma ürünü" olarak tanımladığı bu eser Rumların farklı alanlarda yapmış oldukları toplumsal yararı, topluma olan katkılarını fark ettirmeyi amaçlıyor.

İrini Dimitriyadis kimdir? İrini Dimitriyadis'in hayatı;

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra yine Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisans, Elektrik Mühendisliği alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. 23 yıl boyunca Boğaziçi Üniversitesi'nde ders veren Prof. Dr. İrini Dimitriyadis, şu an Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Google+ WhatsApp