KİTAPTAN FİLME: BİR EDEBİYAT YAPITINI NASIL UYARLAMALI?

KİTAPTAN FİLME: BİR EDEBİYAT YAPITINI NASIL UYARLAMALI?

Ünlü yazarlar Philippe Claudel ve Hakan Günday'ın katılacağı söyleşi 26 Mart'ta İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yazarlar Philippe Claudel ve Hakan Günday’ın katılacağı “Kitaptan Filme : Bir edebiyat yapıtını nasıl uyarlamalı ve değerlendirmeli” söyleşisi 26 Mart 2019 saat 19:15’te İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Philippe Claudel
1962 yılında doğan Philippe Claudel yazar, dramaturg ve sinemacıdır. Kırka yakın kitap, anlatı, öykü, şiir ve roman yazarı olan Claudel’in birçok yapıtı tüm dünyada farklı dillere çevrilmiş ve birçok edebiyat (Renaudot Ödülü, Goncourt Öykü Ödülü, Goncourt Liseliler Ödülü, vs.) ve sinema ödülüne (Berlinale Seyirci Ödülü, BAFTA En İyi Yabancı Film Ödülü, En İyi İlk Film César Ödülü, Namur Festivali En iyi Senaryo Ödülü, Chicago Festivali En iyi Film Ödülü, vs.) layık bulunmuştur. Yazar aynı zamada Goncourt Akademisi ve Belçika Fransız Dili ve Edebiyatı Kraliyet Akademisi üyesidir.

Hakan Günday
Türk edebiyatının yükselen yıldızı Hakan Günday edebiyatı Fransız yazar Louis-Ferdinand Céline ile keşfetti ve Céline’in etkisi yazarı bir daha hiç terk etmedi. Frankofon olan Günday, diplomat olan babasının görevi nedeniyle Brüksel ve farklı Avrupa ülkelerinde yaşadı. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransızca Tercümanlık Bölümü’nde eğitimine başlayan Günday daha sonra Université Libre de Bruxelles’in Siyasal Bilimler Bölümü’ne geçti. Eğitimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde devam ederken yazmaya başladı.

2000 yılında yayınlanan ilk romanı "Kinyas ve Kayra" Türkiye’nin ilk yeraltı romanı olarak kabul edilir.

Google+ WhatsApp