23. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜL GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ ÖDÜL GECESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tiyatro Festivali'nin Onur Ödülleri ve Gülriz Sururi & Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülleri Ses Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Gecenin açılış konuşmasında İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “Dünyanın dört bir yanından saygın kültür kurumları ve topluluklarla işbirlikleri yürüten ve yerli yapımları destekleyen İstanbul Tiyatro Festivali, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. Festival aracılığıyla Türkiye ve küresel ölçekteki kültür–sanat evreni arasında verimli bir etkileşim sağlıyor, gençlerin kültür-sanata katılım ve erişimini artırmak için çalışmalar yürütüyor, güncel kültür-sanat üretimini destekliyoruz. Gösterileri ve yan etkinlikleriyle çok yönlü bir kültür ve sanat şenliği olan 23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin düzenlenmesindeki katkıları için tüm sponsor ve destekçilerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum,” dedi.

İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz festivalin programını tanıtan konuşmasında  “13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında çok geniş bir yelpazede oyunlar, dans gösterileri ve performanslar izleyeceğiz. Bu yıl festival sahne sanatlarının farklı biçimlerini bir araya getiriyor. Kimi zaman izleyiciler oyun karakterine dönüşürken diğer taraftan gerçek hikâyeleri yine o hikâyelerin gerçek kahramanlarından dinleme fırsatı bulacak." diyerek festivalde yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 topluluğun 78 gösteriminin gerçekleşeceğini, Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinliklerin festivalde yer alacağını belirtti. Ayrıca yurt dışından profesyonellere yerli yapımlardan örnekleri izleme fırsatı veren "Uluslararası Platform" 5. kez düzenleneceğini kaydetti.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin Onur Ödülleri Ferhan Şensoy, Metin Deniz ve Emmanuel Demarcy-Mota’ya

Ses tiyatrosunda gerçekleştirilen törende İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, onur ödüllerini sahne tasarımcısı Metin Deniz ve tiyatro oyuncusu ve yönetmen Ferhan Şensoy adına ödülü Ses Tiyatrosu Müdürü Mustafa Gültekin'e takdim etti.  Emmanuel Demarcy-Mota’ya ödülü, 22 Kasım’da Ionesco Dosyası adlı oyunun, Theatre de la Ville tarafından festival kapsamında gerçekleştirilecek gösterisi sonrasında sunulacağı belirtildi.

2019 yılı Gülriz Sururi & Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü Sahiplerine Verildi

İKSV’nin tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin değerli bağışlarıyla hayata geçirdiği 100 Bin TL değerindeki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, Tiyatro D22, Bam İstanbul ve Tiyatro BeReZe toplulukları arasında, bir sonraki prodüksiyonlarında kullanılmak üzere paylaştırıldı.  Ödülleri, seçici kurul üyeleri Leman Yılmaz, Bam İstanbul adına Murat Mahmut Yazıcıoğlu'na, Selçuk Yöntem, Tiyatro BeReZe adına Firuze Engin'e ve son olarak Seçkin Selvi, Tiyatro D22 adına Emir Çubukçu'ya sundu.


 

Google+ WhatsApp