ŞEHİR TİYATROLARI

ŞEHİR TİYATROLARI "BARIŞ" TEMASI İLE PERDELERİNİ AÇIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Barış” temasıyla 2024-2026 repertuvarını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever’in 2024-2026 repertuvarını paylaştığı toplantıya; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan, Şehir Tiyatroları Müdürü Oytun Askeroğlu, Genel Sanat Yönetmeni Yardımcıları Emrah Özertem ve Can Başak, Müdür Yardımcıları Nilüfer Batmaz ve Berna Beyazkılınç Tezcan, Başdramaturg Dilek Tekintaş katıldı.

İşsever, sözlerine 2023-2024 sezonunda gerçekleştirilen projelerden bahsederek başladı:

“İstanbul Klasiklerle Buluşuyor başlığıyla hazırladığımız iki yıllık repertuvar, seyircimizin beğenisi ve kurumumuzun bütün birimlerinde çalışan arkadaşlarımızın sahiplenmesi, özverili çalışması ve inancı ile, büyük bir başarıyla tamamlandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel iki çalışma gerçekleştirdik. İlki “Bu Memleket Bizim” ismiyle, bütün mevcudumuzla, bir seferberlik halinde sahnede olduğumuz, görkemli bir oyundu. İkincisi, Türk Tiyatrosu’nun geleceğine ayna tutmak amacıyla, olabildiğince geniş bir katılımla, yine ülke tiyatrosunun bütünlükçü temsiliyetini önemseyen bir çağrıyla düzenlediğimiz, “100 Yıllık Ayna, Tiyatro Çalıştayı” idi.

İstanbul Klasiklerle Buluşuyor repertuvarı yüzde 91 doluluk oranı ve yüzde 95 seyircimizin memnuniyeti ile tamamlandı. Sahnelerimizde 6’sı Genç Günler kapsamında hazırladığımız 54 oyunumuzu seyircimizle buluşturduk. 5’i kurumsal tiyatrolar olmak üzere, 6’sı çocuk şenliğinde, 67’si Genç Günler’de ve 17’si Liseler Arası Tiyatro Buluşması’nda olmak üzere, kendi repertuvarımızla birlikte 149 farklı oyunu 1.643 seansta seyircimizle buluşturduk. 2023 yılında 31 ve 2024 yılında 18 kategoride, farklı ödül kategorilerinde, yaptığımız oyunlar ödüle değer görüldü.

“Sürdürülebilir Bir Dünya İçin, … Barış” Temasını Öne Çıkarıyoruz

“110 yıllık tarihinde büyük savaşlara tanıklık etmiş bir sanat kurumu olarak, bu savaşların acısını yaşamış, yüreğinde hissetmiş, perdesini daima açmak için üstün bir gayret göstermiş bir sanat kurumu olarak, 2024-2025 tiyatro sezonunda, oldukça geniş bir perspektiften bakarak ve yüzölçümü hayli geniş olabilen “yüreğimiz”den ve “kültür”ümüzden devşirdiğimiz, sınanmış bilgiden hareket ederek, “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin, … Barış” temasını öne çıkarıyoruz.

Üç noktanın boş bıraktığı yerleri, başta bizler sonra seyircimiz ve sonra bütün bir insanlık, birlikte doldurabilir miyiz?
Dolduralım isteriz!..
Unutmayalım ki, savaşlar hep yıkım, acı ve göz yaşı getirmiştir!..
Unutmayalım ki, medeniyetler hep sevginin, aşkın ve barışın çocuklarıdır!..” dedi.

Türkiye’deki Sanatseverlerle 110. Senemizi Kutlamayı Planlıyoruz

Türkiye çapında bir turneyi müjdeleyen Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Emrah Özertem:

“Bu sezon Şehir Tiyatromuzun 110. yılını kutluyoruz. Darübedai-i Osmani sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin bir sanat çınarı. O yüzden sadece İstanbullu seyircimizle bu kutlamayı gerçekleştirmeyi değil bütün Türkiye’deki sanatseverlerle, vatandaşlarımızla 110. senemizi kutlamayı planlıyoruz. Bu nedenle şöyle bir düşüncemiz var. Türkiye çapında bir turneye çıkmayı planlıyoruz. Birçok şehirde Şehir Tiyatromuzun oyunlarıyla birlikte bütün Türkiye’mizdeki vatandaşlarımızla 110. yaşımızı kutlamak istiyoruz.” dedi.

Sezon Açılışı Büyük Bir Heyecan

Önümüzdeki sezonun repertuvarından bahseden Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Can Başak:

“Sezon açılışı büyük bir heyecan. Bizim mesleğimizin beni en heyecanlandıran tarafı hep sıfırdan başlamak. Geçmişte yaptıklarımız yok olur gider. Her sezon başında yepyeni bir enerjiyle başlamak gerekir. Her oyunun provasına yeni bir enerjiyle girmek gerekir. Gelelim repertuvarımıza, heyecanlıyız. Yaşar Kemal ustanın “Ağrı Dağı Efsanesi”yle başlayacağız. Yiğit Sertdemir yönetecek. Ardından Haldun Taner ustanın “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”’ı sahnelenecek. Yelda Baskın yönetecek.”

Google+ WhatsApp