ŞENAY GÜRLER’İN TEK KİŞİLİK OYUNU “KARŞINIZDA YALNIZ KADIN”

ŞENAY GÜRLER’İN TEK KİŞİLİK OYUNU “KARŞINIZDA YALNIZ KADIN”

Şenay Gürler'in tek kişilik oyunu 'Karşınızda Yalnız Kadın' prömiyerini Baba Sahne’de gerçekleştirdi

'Kaşınızda Yalnız Kadın'da; bir kadın evde tek başınadır ve her şey yolundaymış gibi gözükür. Ev işlerini yapar, müzik dinler, eğlenir. Fakat tüm bunlar olurken evin içinde ve dışında sürüp giden ataerkil sistemin kurbanı haline gelmiş bir kadının "bu iş böyle sürmez" dönüşümünü izliyor  

Yönetmenliğini Tuğrul Tülek’in yaptığı Şenay Gürler’in oynadığı tek kişilik oyunda, hayatındaki tüm erkeklerin istismarına maruz kalan bir kadını izliyoruz. Kendi benliklerini ve özgürlüklerini koruma ve kendisine yöneltilen baskıyı aşmaya çalışan karakterimiz, şiddet ve istismarı normalleştiren ataerkil toplum yapısıyla alay ediyor.  

Şenay Gürler’in muhteşem performansıyla bir dakika gözlerinizi ayıramadığınız oyunda, bir kadının yürüttüğü bilinçli ve bilinçsiz karşı duruşunu izliyor ve kendinizi oyunun içerisinde bulu veriyoruz.

Kocasından şiddet gören, kadınlığını, kimliğini, dişiliğini keşfedememiş, evde sürekli kilitli bırakılan yalnız bir kadının, kimi zaman güldüren, kimi zaman düşündüren, trajikomik  halini anlatan sohbeti sistemle bir alay edişidir aslında.

Aşkı yıllar sonra kendinden 15 yaş küçük olan İngilizce öğretmeninde bulan kadın, dünyasını zaman zaman kendine özgü bir mizahla anlatırken, kimi zaman da her gün ayağına dolanan bu sistemin gerçeklerinin ne kadar sert olduğunu gözler önüne serer.

Dünyaca ünlü yazar Dario Fo’nun yazdığı Çevirisi Füsun Demirel’in yaptığı oyunun yapımcılığını T1 Yapım ve Pmr Yapım üstleniyor.

Işık tasarımını Kemal Yiğitcan, koreografisini ise Gizem Erdem üstleniyor. Dekor tasarımını Cihan Aşar’ın yaptığı oyunun, yardımcı yönetmenliğini Tanıl Yöntem, reji asistanlığını ise Derin Bülbül yapıyor. Afiş fotoğraflarını Mehmet Turgut, konsept fotoğraflarını ise Tolga Bayraklı’nın çektiği oyunun afiş tasarımı Cem Kılıç tarafından tasarlandı. Müzik tasarımını ise Çağatay Kehribar’ın yaptı.

'Karşınızda Yalnız Kadın' 28 Kasım’da Dada Sahne’de 7 Aralık Baba Sahne’de ve 20 Aralıkta Fişekhane’de izleyebilirsiniz.

Google+ WhatsApp