43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali biletleri ne zaman satışa çıkıyor?

Biletler, İKSV Lale Kart üyeleri için 1 Nisan’da başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından 5 Nisan’da satışta.

17-28 Nisan arasında N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek 43. İstanbul Film Festivali dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan zengin bir program sunuyor. 12 gün sürecek festivalde, Berlin Film Festivali’ndeAltın Ayı’yı kazananDahomey, En İyi Belgesel ödülünü kazanan Gidecek Yer Yok, En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Pepe’nin yanı sıra usta yönetmenler Wim Wenders, Richard Linklater ve Ferzan Özpetek’in son filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.

43. İstanbul Film Festivali programında, ulusal ve uluslararası yarışmaların ve merakla beklenen filmleri bir araya getiren N Kolay Galaları’nın yanı sıra Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a, Çiçek İstemez’den Nerdesin Aşkım? ve Cinemania’ya 16 farklı bölümde filmler yer alıyor. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacaksöyleşiler, özel gösterimler ve etkinlikler deizleyicileresinema dolu günler yaşatacak. Festivalin tüm programı film.iksv.org adresinden incelenebilir.

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas 1948 ve Beyoğlu Sineması, Şişli’de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7) ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılacak. 

Gösterimler, 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’da olacak.

 Wim Wenders İstanbul’a geliyor

Aralarında, Wim Wenders, Koji Yakusho, Levan Akin, Ferzan Özpetek,Tarsem Singh, Dimitris Skyllas,Malgorzata Szumowska, Matthias Glasner ve Lars Eidinger gibi yönetmen ve oyuncuların olduğu festival konukları, kendi filmlerinin gösterimlerinde sinemalarda izleyicilerle buluşup izleyicilerle sohbet edecek. Sinemaseverler, biletlerini alırken film ekibinin katılımıyla yapılacak gösterimleri çizelgede ve filmin seanslarında yıldızla işaretli olarak görebilirler.

Festival biletleri 5 Nisan Cuma günü 10.30’dan itibaren passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları üzerinden genel satışa sunulacak. 

Bilet fiyatları

Hafta içi 11.00 seansları festival başlayana kadar 90 TL.

Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere yalnızca 20 TL.

Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 120 TL, Eczacıbaşı Genç Bilet ile öğrencilere 20 TL.

Tüm 21.30 seansları 150 TL.

65 yaş ve üzeri sanatseverlerin tüm seanslara %25 indirim hakkı bulunuyor.

Beyoğlu Sineması ve Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’ndeki gösterimlerde bu yıl yerler numarasız olacak.

Festival sponsoruN Kolay da festivale özel bir bilet kampanyasını hayata geçiriyor. Kampanya kapsamında 27 Mart-3 Nisan tarihleri arasında N Kolaylı olan yeni müşteriler sanal kartlarına yüklenecek 250 TL bakiye ile bilet satın alabilecek. Üstelik İstanbul Film Festivali biletini Passo üzerinden N Kolay sanal kartıyla alan müşteriler 100 TL’ye varan iade kazanabilecek.

Google+ WhatsApp