5. BURHANİYE KİTAP FUARI’NDA EDEBİYAT DOLU AKŞAMLAR

5. BURHANİYE KİTAP FUARI’NDA EDEBİYAT DOLU AKŞAMLAR

Ataol Behramoğlu, Ayşe Külin, Cezmi Ersöz, Üstün Dökmen ve Ayşegül Aldinç Burhaniye’de, 5. Kitap Fuarı’ndaydı. Fuar Koordinatörü Gazeteci Sinan Karahan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşilere halkın yoğun ilgisi vardı

Burhaniye Kitap Fuarı, edebiyat ve sanat dünyasından usta isimleri halkla buluşturmaya davam ediyor. Ören Meydan'da geçekleştirilen söyleşi ve imza törenleri büyük katılımla gerçekleşiyor

Kültürlerin aydınlıkla buluştuğu Burhaniyede, 5. Kitap Fuarı, Ören Meydanı’nda Prof. Dr. Üstün Dökmeni ağırladı. Dinleyenlere ‘’Okumak ve Okutmak’’ söyleşisini aktaran Psikolog Yazar Dökmen, ‘’Burada olmamızın asıl sebebi Mustafa Kemal Atatürktür! Sonsuz minnetle anıyorum. Okumak ve okutmak, okuma becerisini geliştirmek çocuklarımıza nasihatimdir. Okuyun çocuklar. Okumayan milletlerin kandırılması mutlak sondur.’’ dedi. Prof. Dr. Üstün Dökmen söyleşi sonrası kitapseverlerle imza töreni gerçekleştirdi.

 

Örenin Doğasında Şiir ve Müzik

Ünlü Şair Ataol Behramoğlu şiirleri ve beraberinde Haluk Çetinin dinletisi ile Ören Meydanı’ndaki dinleyecileri adeta büyülendi.

Şiir ve müzik dolu akşamda, Behramoğlu, ‘’Çok değerli bir seyirci topluluğuna şiir okuyorum. Farkındayım, alkışlarla bile bölmek istemiyorsunuz. Körfezin halkı, sizler çok değerlisiniz.’’ dedi.

 

Ayşegül’ün Günlüğü

Ülkemizin şüphesiz en güzel ve en yetenekli kadınlarından biri olan Ayşegül Aldinç, Ören Meydanı’na arz-ı endam etti. Müzik dünyasının güçlü sesi Ayşegül Aldinç, sevenlerine unutulmaz bir söyleşi yaşattı.

Yazmaya, gazetelerde köşe yazarı olarak başlayan Aldinç, Burhaniye 5. Kitap Fuarı‘nda, kitapları ile katıldı. İzleyicilerin yoğun taleplerine kayıtsız kalmayan sanatçı, eşsiz sesiyle sevenlerine küçük bir dinleti de sundu. Yoğun ilgiyle karşılanan Aldinç, Burhaniyeye tekrar geleceğinin sözünü verdi.

"Kuş Koysunlar Yoluna" Nilgün Marmara Anısına

‘’Her şeyi kendi içimde yaşamayı öğretti bu hayat bana.’’ diyen Ünlü Şair ve Yazar Cezmi Ersöz, Ören Meydanı’nda dinleyicilerle buluştu.

Fuar Koordinatörü Gazeteci Sinan Karahan’ın konuğu olan Cezmi Ersöz, 13 Ekim 1987'de 29 yaşındayken intihar eden Nilgün Marmaranın ölümünün ardından, Kırk Yılda Bir Gibisinadlı kitabı yazıp, Nilgün Marmaraya ithaf edişini anlattı. Söyleşide Nilgün Marmaradan bahsederken ‘’Hayatla kavgasını çoktan bitirmişti‘’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerin önemli konularından olan ve hala tartışılan köpeklere ötenazi yasasından da söz eden Ersöz, ‘’Kabul edilemez bir kanun. Bu bir cinayettir ve başka bir çözüm bulunmalıdır.’’ dedi. Söyleşisine şiirler okuyarak devam eden Ersöz, sevenleriyle imza töreni gerçekleştirdi.

 

Komedi Rüzgarı Ören Amfide

5. Kitap Fuarı’nın son tiyatrosu, sosyal medya fenomeni, youtuber, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, yönetmen Alican Turan’ın sahneye koyduğu ‘’Cemile Abla Ben Beyaz Sevmiyorum’’ oyunu oldu. Cemile Ablanın kara komik hikayesini anlatan tek kişilik oyun, seyircilere kahkaha tufanı yaşattı.

İ

skelede Bir Aşık Veysel Yolculuğu

Etkinlikler kapsamında İskele Meydanı’nda devam eden söyleşilerde bugünün konuğu, Yazar Sinan Yağmur oldu. ‘’Bana Güneşimi Getir ve Bir Aşık Veysel Yolculuğu’’ adlı söyleşi, bağlama eşliğindeki Anadolunun ezgileri ile dinleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. Aşık Veyselin hayatından hikayelerle zenginleştirdiği söyleşisinde Yağmur, ‘’Aşık Veyselin uzun ince bir yola çıkışını anlatacağım sizlere.’’ dedi.  Söyleşiden sonra imza töreni gerçekleştiren Sinan Yağmur, alkışlarla alandan ayrıldı.

Hayata Şiir Katanlar

Fuarın 4. gününde İskele Meydanı’ndaki etkinliklerde Hayatın Çağırdığı Yerde Şiiradlı söyleşinin konukları, Şair Ahmet Telli ve Şair Şükrü Erbaş oldu.Hayatın içindeki şiire dair yapılan söyleşide, Ahmet Tellinin ve Şükrü Erbaş’ın okuduğu şiirler izleyicilere şiir dinletisi yaşattı. Kitap fuarının önemine dikkat çeken Telli, kitap fuarında bulunmaktan şeref duyduğunu dile getirdi. Keyifli dinletinin ardından Telli ve Erbaş sevenlerinin kitaplarını imzaladı.

‘İkinci Yüzyılda Yeniden Atatürk

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, İskele Meydanı’nda Yeniden Atatürksöyleşisini dinleyicilerle gerçekleştirdi. İkinci Yüzyılda Yeniden Atatürk adlı kitabından alıntılarla Atatürk ve Türkiye hakkında konuşan Yavuz, dinleyenleri yakın tarihte bir yolculuğa çıkarttı. Söyleşi sonrası Emekli Tümgeneral Yavuz, okurlarıyla imza töreni gerçekleştirdi.

Ören Plajı’nda MAVİ GRİ Konseri

Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında yapılan Ören Plajı Gençlik Konserinde Mavi Gri Grubu dinleyenlere eğlenceli ve hareketli bir akşam yaşattı. Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen konserde, başarılı grup dillere pelesenk olan şarkılarını söyledi.  Sahnede gençlere seslenen Başkan Deveciler, ‘’Kitabın, sanatın ve müziğin yanında olmaya devam edeceğiz. Burhaniyeyi kültürün başkenti yapmak için tüm gücümüzle çalışacağız.’’ dedi.


 

Google+ WhatsApp