56. ALTIN PORTAKAL'IN ARDINDAN

56. ALTIN PORTAKAL'IN ARDINDAN

29 ülkeden 66 filmin gösterildiği Antalya Altın Portakal Film Festivali, 23 bin 660 seyirciye ulaşarak rekor bir katılımla sona erdi.

"Öze Dönüş" temasını işleyerek, ilk kez düzenlendiği 1964 yılında Türkan Şoray'ın, ödül aldığı "Acı Hayat"tan bir görüntüsünü logosunda kullanan bir festival izledik. Antalya Büyükşehir Belediye'nin yeni Başkanı Muhittin Böcek, mazbatasını teslim aldıktan sonra ayağının tozuyla yaptığı konuşmada "Tam 55 yıldır varlığını sürdüren Altın Portakal özüne dönüyor. Tüm Antalyalılarımız ve sanatçılarımızla beraber festivalimizi yapacağız" diyerek "Ulusal Yarışma"nın geri döneceğini açıklamıştı.

20 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen basın lansmanında Belediye Başkanı Böcek "Sinemamızı halka ulaştırmak adına elimizden geleni yapacağız. Bu yıl temamız ‘Öze Dönmek'. Bunun için de Altın Portakal adını festivale, iki yıl önce kaldırılan ulusal yarışmaları da yeniden sinemamıza yani asıl sahiplerine geri veriyoruz. Festivalin endüstri bölümü Antalya Film Forum da, bu yıl Olena Yershova direktörlüğünde yeni projelere destek olmaya ve bu projeleri uluslararası düzeyde tanıtmaya devam edecek" sözleriyle fest,val ekibini tanıtmış, ardından aralarında Sanatsal Etkinlikler Komisyonu (SEK), Sinema Eserleri Yapımcıları Meslek Birliği (SEYAP), Film Yönetmenleri Derneği (Film-Yön), Türk Sinema Vakfı (TÜRSAV), Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) ve Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun da olduğu sektör temsilcileriyle festivalin hazırlık sürecinde biraraya geldiklerinin altını çizerek "Sektörün aktörlerini dinledik ve festivalin yeni yapısını onların önerileri ve görüşleri doğrultusunda inşa ediyoruz. Ben, sen değil, birlikte yapacağız demiştik. Altın Portakal'ın özüne dönüşünü de yine birlikte, ortak akılla sağlayacağız" demişti.

1995 yılından beri Ankara Sinema Derneği'nin başkanlığını ve Gezici Festival'in sanat yönetmenliğini yürüten Ahmet Boyacıoğlu, festival yönetmenliğine; 2007-2007 yılları arasında Molodist Kiev Film Festivali direktörlüğü ve 2006-2007 yılları arasında "Avrasya Film Pazarı"nda Geliştirme Müdürü görevlerinde bulunan Olena Yershova ise Antalya Film Forum direktörlüğüne getirildi.

"Öze Dönüş"

Google+ WhatsApp