7. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ'NDE YARIŞACAK FİLMLER AÇIKLANDI

7. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ'NDE YARIŞACAK FİLMLER AÇIKLANDI

Bu yıl 18-25 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali programı bugün yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. 25 ülkeden 83 filmin yer alacağı festivalin uluslararası jüri başkanlığını Filipinli yönetmen Brillante Mendoza üstlenecek.

Festivalin açılış filmi aynı zamanda 72. Cannes Film Festivali'nin kapanış filmi olarak da gösterilen Vincent Cassel'in başrollerinde yer aldığı "The Specials". Eric Toledano ve Olivier Nakache'in birlikte yönettiği film, otizmli gençlere eğitim veren iki idealist öğretmenin hikayesini anlatmaktadır.

Boğaziçi Film Festivali yedinci yaşını kutlamasına özel, David Fincher'in "Se7en", Ingmar Bergman’ın “Yedinci Mühür” ve Akira Kurosawa’nın “Yedi Samuray” filmleri festivalde yer alacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

Mahmut Fazıl Coşkun’un başkanlığı üstlendiği, oyuncu Cemre Ebuzziya, senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan, yazar Mustafa Çiftçi ile oyuncu Nalan Kuruçim yer aldığı ulusal yarışma jürisi 100.000 TL değerindeki Altın Yunus ödülünü kazanacak en iyi filmi seçecek. Festivalin Ulusal film yarışmasına katılacak yerli filmler arasında Burak Çevik’in “Aidiyet”, Semih Kaplanoğlu’nın “Bağlılık - Aslı”, Murat Pay’ın “Dilsiz”, Seyid Çolak’ın “Kapan” Nazif Tunç’un “Karınca”, Olgun Özdemir’in “Kızım Gibi Kokuyorsun”, Eylem Kaftan’ın “Kovan” Cenk Ertürk’ün “Nuh Tepesi” ve Cihan Sağlam’ın “Uzun Zaman Önce” yer alacak.

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması

Başkanlığını Filipinli yönetmen Brillante Mendoza’nın üstlendiği jüride geçtiğimiz yıl “Screwdriver-Tornavida’’ adlı filmiyle Uluslararası Film Yarışması en iyi film ödülünü kazanan Bassam Ali Jarbawi, Durban Film Festivali Direktörü Chipo Zhou, oyuncu Melisa Sözen ve ‘’Aga’’ adlı filmi ile tanınan Milko Lazarov’dan oluşuyor.

Festivalin Uluslararası Film Yarışmasına katılan tüm filmler Türkiye prömiyerini, Parviz Shahbazi’nin son filmi Talla ise Uluslararası Prömiyerini gerçekleştirecek. Yarışmada Nariman Aliev’in Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen ilk uzun metrajlı filmi; “Homeward”, Lendita Zegiraj’ın Karlovy Vary Film Festivalinde prömiyeri yapılan “Aga's House”, Adilkhan Yerzhanov’un San Sebastian Film Festivalinde ilgi gören filmi “A Dark Dark Man”, İranlı yönetmen Mohsen Makhmalbaf’ın “Marghe And Her Mother”, Ines Tanoviç’in Bosna Hersek’in Oscar adayı ”The Son”, Ena Sendijareviç’in Sarajevo Film Festivali’nden “En İyi Film” Ödülü alan “Take Me Somewhere Nice”, Dmitri Mamulia’nın Venedik Film Festivali’nin Ufuklar bölümünde gösterilen filmi “Criminal Man” Sharipa Urazbayeva’nın “Mariam” ve Parviz Shahbazi’nin “Talla” isimli filmleri yer alacak.

Kim Ki Duk'a Onur Ödülü

Güney Kore sinemasının öncü yönetmenlerinden dünyaca ünlü festivallerde çeşitli ödüller alarak adını duyuran Kim Ki Duk, Boğaziçi Film Festival'i Önur Ödülü almak için İstanbul'a gelecek. The Net” , “Pieta” ve “Human, Space,Time Human” adlı filmleri ülkemizde ilk kez gösterilecek.

Ulusal ve Uluslararası Kısacılar için Festival

Festival Biletleri

Gösterimlerin Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacağı festivalde . Kısa Film gösterimleri için tüm biletler 5 TL, uzun metraj filmlerin tam biletleri akşam seansı öncesindekiler 10 TL, 19:30 ve 21:30 seansları için ise 15 TL olarak satışa sunulacak. Öğrenciler için uzun metraj filmlerin biletleri tüm seanslarda 5 TL olacak ve bilet satışları 7 ekim 2019 tarihinde Biletinial sitesinde başlayacak.

Google+ WhatsApp