ADANA ALTIN KOZA'DA ONUR ÖDÜLLERİ UĞUR POLAT VE DEMET AKBAĞ'A

ADANA ALTIN KOZA'DA ONUR ÖDÜLLERİ UĞUR POLAT VE DEMET AKBAĞ'A

31'inci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri belli oldu. 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel gecede Demet Akbağ ve Uğur Polat’a ödülleri takdim edilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar ve Festival Yürütme Kurulu’nun kararıyla belirlenen Onur Ödülleri bu yıl “Neredesin Firuze”, “Vizontele”, “Eyvah Eyvah”, “Kurtuluş Son Durak”, “Kış Uykusu” filmleriyle tanıdığımız, 40 yılı aşkın süren oyunculuk kariyerinde sinemamızın unutulmaz güçlü kadın karakterlerine incelikle hayat vermiş oyuncu Demet Akbağ’a ve 1988’de “Sis” ile başlayan sinema kariyerinde “Suyun Öte Yanı”, “Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri”, “Karşılaşma”, “Salkım Hanımın Taneleri”, “Filler ve Çimen”, “Sis ve Gece” ve “Devrim Arabaları”nın da aralarında olduğu klasikleşmiş birçok filmdeki tutkulu ve cesur oyunculuğuyla hafızalarımıza kazınmış usta aktör Uğur Polat’a verilecek.

Başvurular 16 Ağustos’ta sona eriyor

Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışma başvuruları, festivalin web sitesinden 16 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bu yıl da merakla beklenen filmleri Adana’da ilk kez seyirciyle buluştururken yılın en iyi belgesellerini bir araya getirecek Ulusal Belgesel Film Yarışması da başvurularını bekliyor. Uluslararası Kısa Film Yarışması, Adana Kısa Film Yarışması ve Öğrenci Kısa Film Yarışması kategorilerinde başvurular da devam ediyor.

Edebiyat uyarlamalarına özel yarışma

Festivalin bu yıl ilk kez düzenlediği Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması’nın başvuruları için son tarih 20 Ağustos Salı günü olacak. Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü gibi usta yazarların doğduğu topraklara saygı duruşunda bulunacak yarışma, edebiyatımızın önemli eserlerinin sinemaya uyarlanmasını teşvik ederek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine maddi ve manevi katkı sunmayı amaçlıyor.

Festival heyecanı 23 Eylül’de başlıyor

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Menderes Samancılar’ın başkanlığındaki Yürütme Kurulu Üyeleri Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan, Gökhan Mutlay ve Mahmut Göğebakan’dan oluşuyor. Festival Yürütme Kurulu kararı ile bu yıl sanatyönetmenliğini Mehmet Açar üstlenirken, program direktörlüğünü de Esin Küçüktepepınar yürütecek.

 

 

Google+ WhatsApp