BABA KIZIN HİKAYESİ  “BALİNA” TİYATRO SAHNESİNDE

BABA KIZIN HİKAYESİ “BALİNA” TİYATRO SAHNESİNDE

Yemek yiyerek intiharı hedefleyen 270 kiloluk bir obezin son günlerine odaklanan samimi, duygusal “Balina” tiyatro sahnesinde

Türkiye’de ilk defa tiyatro sahnesine taşınan, İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde, Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in rol aldığı “Balina” oyunu, etkileyici hikayesiyle tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Zorlu PSM, Craft Tiyatro ve Free Stage ortak yapımcılığı ile Samuel D. Hunter’ın aynı isimli oyunundan uyarlanarak ilk kez Türkiye tiyatro sahnesine taşınan oyun tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. 

İbrahim Çiçek’in yönettiği ve Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in performanslarıyla bir baba-kızın çok geç kaldıkları küçük bir kavuşma hikayesinin anlatıldığı Balina oyunu, Kia, URBAN Care, Estée Lauder ve Art de Huile’in katkılarıyla gösterimlerine devam ediyor. Her temsili dakikalarca ayakta alkışlanan ve büyük beğeni toplayan “Balina” oyunu, sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

“Balina” yıllar önce terk ettiği kızına kendisini affettirmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Önemli dünya klasiklerinden Moby Dick’teki beyaz balinayı saplantılı derecede seven İngilizce öğretmeni olan Charlie, obezite sorunuyla başa çıkmaya çalışan bir adamdır. Münzevi bir yaşam süren Charlie’nin tek isteği, yıllar önce eşinden ayrılırken terk ettiği kızıyla yeniden iletişim kurabilmektir. Charlie, kızı Ellie’yle yeniden yakınlaşabilmek için elinden geleni yaparken, işler beklenmedik bir şekilde kontrolden çıkmak durumunda kalır.

Google+ WhatsApp