BABA SAHNE’NİN ÖDÜLLÜ OYUNLARI SEZONU AÇIYOR!

BABA SAHNE’NİN ÖDÜLLÜ OYUNLARI SEZONU AÇIYOR!

Geçtiğimiz sezonun ödüllü prodüksiyonları Kanlı Komedya ‘Caligula’ ve “AşkÖlsün” yeni sezonun ilk oyunlarıyla tiyatroseverlerin karşısında!

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldığı, Ragıp Yavuz’un yönettiği Kanlı Komedya ‘Caligula’, 20 Ekim 2018 Cumartesi akşamı 20.30’da Baba Sahne’de tiyatroseverlerle buluşacak. Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ ve Pınar Coşkun birlikte rol aldığı oyun; Saraçoğlu’na 18. Direklerarası Seyirci Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, Üstündağ’a ise 23. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödüllerini kazandırdı. Kanlı Komedya ‘Caligula’, sanata ve edebiyata katkılarıyla olduğu kadar, halkına ve çevresine yaşattığı zorbalık, vahşet ve sapkınlıklarıyla da tanınan Roma İmparatoru Caligula’nın hikâyesi üzerinden, halkın özgürlük ve demokrasi arayışına eleştirel ve trajikomik bir yaklaşım sunuyor.

M.S. 41 yılında, Cladius şöyle seslenir İmparator Caligula'ya:
"Roma Cumhuriyeti’ni hatırlayanlar çoktandır toprak oldu; sonradan doğanlar cumhuriyetin, demokrasi denilen şu şeyin ne olduğunu bile bilmiyorlar, çünkü bütün tarihler çarpıtıldı, bütün kitaplar sansürlendi; demokrasi ve cumhuriyet kelimelerinin üstü çizildi, silindi; bu iki kelime artık dilimizde yer almıyor; halk, zorbalıktan başka bir şey bilmiyor; zorbalıkla emzirildiğinden, zorbalığa anası gibi alışmış ve o yüzden bütün bunları çekiyor; hayır, hayır, çekmiyor, normal hayatını yaşıyor, bunu normal kabul ediyor, hatta hoşuna gidiyor, çünkü başka bir hayat bilmiyor..." Ve sonraki 1412 yıl boyunca, yani Roma İmparatorluğu'nun son gününe kadar da, bir daha hiç kimse cumhuriyeti ve demokrasiyi geri getirmeyi denememiş...
"Kanlı Komedya" (Caligula), "Peki ya şimdi?" sorusuna yanıt arıyor...

Yazan: Stefan Tsanev
Çeviren: Hüseyin Mevsim
Yöneten: Ragıp Yavuz
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Barış Dinçel
Işık Tasarımı: Yüksel Aymaz
Müzik: Can Şengün
Koreografi: Yasemin Gezgin
Görsel Efekt Tasarımı: Berkay Yiğitaslan
Oyuncular: Levend Öktem, Ahmet Saraçoğlu, Ecem Üstündağ, Pınar Coşkun
tek perde / 75 dak.
13+ yaş

Baba Sahne’nin ilk prodüksiyonu, “AşkÖlsün” ise; sevmek ve sevilmek üzerine kurgulanmış trajikomik bir hayat hikâyesi. Günay Karacaoğlu’nun tek başına rol aldığı kahkaha dolu “AşkÖlsün”, 21 Ekim 2018 Pazar günü saat 16.00’da Baba Sahne’de izlenebilir.

Sevmek ve sevilmek üzerine kurgulanmış trajikomik bir hayat hikayesi.
Kepçe kadar yüreğiyle, kaşık kadar haline bakmadan hayat denen bu kazanın altını üstüne getiren bir kadın.
Yaptığımız seçimler bize mi aittir yoksa bize dayatılanlar mıdır?
Yağan yağmurun sevmekle, sahile vuran dalgaların aşkla, rüzgarda dalgalanan başak tarlalarının sevilmekle alakası var mıdır?
Durup hatırlamak ya da hatırlayamamak nasıl karşılık bulur?

Yazan: Murat İpek
Yöneten: Barış Dinçel
Oynayan: Günay Karacaoğlu
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Barış Dinçel
Işık Tasarımı: Yakup Çartık
Müzik: Çiğdem Erken

2 perde / 90 dak.


 

Google+ WhatsApp