DOKTOR JİVAGO KUNDURA’A SAHNEDE

DOKTOR JİVAGO KUNDURA’A SAHNEDE

Amerikan Film Enstitüsü’nün ‘En İyi 100 Film’ listesinde bulunan Doktor Jivago yeniden beyaz sinemalarda

DOKTOR JİVAGO KUNDURA’A SAHNEDE

Beykoz Kundura’nın etkileyici mimarisiyle sıradışı bir izleme deneyimi sunan sinema salonu Kundura Sinema, yılın ilk gösterimini beyazperdenin unutulmaz aşk filmlerinden Doctor Zhivago / Doktor Jivago ile yapıyor.

David Lean’in yönettiği 1965 yapımı klasik, 4K çözünürlüğündeki restore kopyasıyla Türkiye’de ilk kez 13 Şubat Pazar günü Kundura Sinema’da seyirciyle buluşuyor.

 Rus edebiyatının büyük şairi Boris Pasternak’ın Nobel Ödüllü aynı adlı romanından uyarlanan film; Oscarlı görüntüleri, kostüm tasarımı ve sanat yönetimi kadar Oscar, Altın Küre ve Grammy ödüllerini toplamış Maurice Jarreimzalı müzikleriyle de sinema tarihinin başyapıtları arasında sayılıyor.

Uluslararası bir yıldıza dönüştürdüğü Mısırlı aktör Omar Sharif başta olmak üzere Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Klaus Kinski’yi buluşturan rüya kadrosuyla da görkemini çoğaltan film, İngiliz Film Enstitüsü tarafından ‘Tüm zamanların en büyük 27. filmi’ olarak gösterilmişti. 13 Şubat Pazar günüsaat 17:00’de Kundura Sinema’da gösterilecek Doktor Jivago için sınırlı sayıda biletler beykozkundura.com adresinde satışta!

Doktor Jivago, Rus edebiyatının büyük şairi Boris Pasternak’ın Nobel Ödülü de almış, aynı adlı ilk ve tek romanından uyarlandı. Senaryosu Oscarlı senarist Robert Bolt’un imzasını taşıyan film, Rusya’da 1917 Bolşevik İhtilali’nin hemen sonrasında yaşanan iç savaş döneminde geçiyor. Şair ve doktor Yuri Jivago ve bir devrim lideriyle evli olan Lara arasındaki imkansız âşkı odağına alarak ihtilalinin gölgesinde yaşanan hayatları anlatan Doktor Jivago, dönemin politik dinamiklerine ve Moskova’nın sahne olduğu toplumsal karışıklığa da tanık oluyor.

Rüya kadro bir arada

Amerikan Film Enstitüsü’nün sinemanın 100. yılında hazırladığı ‘En İyi 100 Film’listesinde 39. sırada yer alan ve İngiliz Film Enstitüsü tarafından ‘Tüm zamanların en büyük 27. filmi’olarak gösterilen Doktor Jivago, ünlü Fransız müzisyen Maurice Jarre’a ait Oscar, Altın Küre ve Grammy ödüllü müzikleriyle de hafızalara kazınıyor.

5 Oscar, 5 Altın Küre

Cannes’da Altın Palmiye için yarışan ve En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil toplam 10 dalda Oscar’a aday olan Doktor Jivago, Uyarlama Senaryo, Görüntü Yönetimi, Sanat Yönetimi, Kostüm ve Müzik dallarında heykelciğin sahibi olmuş; Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo ve En İyi Müzik ödüllerinin hepsini birden toplamıştı.

Google+ WhatsApp