DT'NİN YENİ OYUNU

DT'NİN YENİ OYUNU "BENCE KATİL ÖLDÜRDÜ"

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Bence Katil Öldürdü' oyunu Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyerini gerçekleştirdi

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Bence Katil Öldürdü' oyunu 1 Aralık Perşembe Günü Saat 20.00’de Üsküdar Tekel Sahnesinde prömiyerini gerçekleştirerek seyirci ile buluştu.

Kurtcebe Turgul'un yazdığı ve Gökhan Kocaoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan, ışık tasarımı ise İ. Önder Arık'a ait. Süleyman Atanısev, Fazıl Aksakal, Ayça Güngör Aşık, Rojhat Özsoy, Cem Cücenoğlu ile Nimet İyigün'ün rol aldığı keyifli oyununun müziklerini ise Orhan Enes Kuzu yaparken, yönetmen yardımcılığını Şirin Ergüven Hamşioğlu, hareket düzenini ve asistanlığını Fazıl Aksakal ve yine asistanlığını da Enes Daniş, kukla tasarımını ise Cansu Akdeniz üstlendi.

Görmeye alışık olduğumuz klasik polisiyelerin dışında bir hikayeyle karşı karşıya kaldığımızı belirten yönetmen Gökhan Kocaoğlu, "Paris’in seçkin bir semtinde bir malikanede bir cinayet işleniyor ve olaya ev sahiplerinden habersiz şahsına münhasır bir dedektif dahil oluyor. Dedektifimiz klasik polisiyelerdeki o ünlü hafiyelere bir selam çakıyor. Fakat oyun ilerledikçe bu dedektifin işinin ehli olduğu konusunda şüphelerimiz artıyor" ifadelerini kullandı.

Şahsına münhasır dedektifimiz katil kim sorusuna acaba bir cevap bulabilecek mi sorusunu soran Kocaoğlu, "Tuhaf tarzı ve absürt mizah yapısıyla seyirciyi her adımda şaşırtacak bir oyun sizleri bekliyor" diye konuştu.

Bu eğlenceli oyunu prömiyerinin ardından 10 Aralık'a kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyebilirsiniz.

Google+ WhatsApp