ERDAL ÖZ ÖDÜLÜ, ADALET AĞAOĞLU'NA VERİLDİ!

ERDAL ÖZ ÖDÜLÜ, ADALET AĞAOĞLU'NA VERİLDİ!

Can Yayınları’nın, kurucusu yazar Erdal Öz’ün anısını yaşatmak üzere her yıl verdiği Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün 11. sahibi Adalet Ağaoğlu oldu.

Can Yayınları’nın Genel Müdürü Can Öz yaptığı açılış konuşmasında; "Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin böyle bir dönemde sürdürülmesi başka bir öneme sahip. Bu ödülün sürdürebilir olmasında Cemil Kavukçu’nun ve Celal Üster’in fikirleri bizim için çok önemli oldu." dedi. Öz, Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği’nin kurulacağını da müjdeledi.

Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki seçici kurulunda Handan inci, Asuman Kafaoğlu Büke, Oğuz Demiralp, Sibel Irzık, Cemil Kavukçu, Ömer Türkeş ve Faruk Duman bulunuyordu. Seçici kurul başkanı İnci ödül gerekçesini açıklayarak, kurulun kararı büyük isabet ve hızla oy birliğiyle almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ödülünü almak için sahneye çıkan Adalet Ağaoğlu, ödülün kendisine verildiğini açıkladığında 30 yıl önceye gittiğini ve yazar Cevdet Kudret’i hatırladığını söyleyerek, “Cevdet Kudret 75 yaşında hastanede tedavi altındayken eşi ona gelir ve der ki, ‘Cevdet Edebiyat dergileri senden bahsediyor.' Cevdet Kudret edebiyat öğretmeni olarak anılan birisiydi. Sonrasında hastaneden evine taburcu olduğunda ise ona ödül verilmek istendiğinde, kabul ediyor. Ödül törenine gidiyor, karşısında birkaç basın üyesi var. Bakıyor, hafifçe başını öne eğiyor. Elini masaya vurarak, “Affedersiniz yaşıyorum” diyor. Ödülü aldığımda ilk aklıma gelen bu oldu. Demek ki, ben artık, ‘Affedersiniz yaşıyorum’ demek zorunda değilim diye düşündüm. Sevinmeye başladım” dedi ve kendisine ödül verenlere teşekkür etti.

Google+ WhatsApp