FRİNGE FESTİVAL İSTANBUL'DA

FRİNGE FESTİVAL İSTANBUL'DA

Bu yıl ülkemizde ilk kez düzenlenen İstanbul Fringe Festival, tiyatroseverlerin büyük ilgisiyle devam ediyor.

Seyircilere "Müzede Sanat" duygusunu yaşatmak adına Sakıp Sabancı Müzesi'nde açılışını gerçekleştiren İstanbul Fringe Festival, ülkemizde ilk kez düzenleniyor. Belçikalı grup Insiemi Irreali’nin" Wreck/Soyu Tükenmişler Listesi" performasının sergilendiği gecede İstanbul manzarası eşliğinde festival konukları ve katılımcıları sıradışı bir deneyim yaşadı.

Görsel sanatlar üzerine etkileyici bir performans olan Wreck, havayla şişirilmiş ve rahatça hareket ettirilebilen plastikle pek çok farklı kavramı sahneye taşıdı. İzleyiciler, anlatılan kavramların yarattığı etki ile hayal güçlerini zorlayarak sahne üzerinde kah kapitalizm metaforu kah soyut objeler arasında gezindi.

 

Fringe Festival
1947 yılında Edinburgh Festivali esnasında misafir olarak katıldıkları festivalin yanıbaşında gösterilerini sergileyen 8 grup ile başlayan öykü, yıllarboyu ilerleyerek çağdaş gösteri sanatları alanının en önemli festivallerinden biri olarak kabul edilen Edinburgh Fringe'e dönüştü. Her yıl dünyanın farklı kültürlerinden sanatçı ve performansları Edinburgh'da yaklaşık 19 milyon kişiyle buluşturduğu gibi başka şehirlerde farklı formlarda da düzenlenerek sanatçıların alternatif işlerini uluslararası bir platforma taşıma imkanı sunuyor.

Google+ WhatsApp