İş Sanat rengarenk bir sezona merhaba diyor!

İş Sanat rengarenk bir sezona merhaba diyor!

İş Sanat Konser Salonu’nun açılış konserinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Şef Natalie Murray Beale yönetecek.

İş Sanat’ın yeni sezonu 8 Kasım’da Natalie Murray Beale yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri ile başlayacak. Parlayan Yıldızlar serisinden tanıdığımız genç sanatçılar Emir Kemancı (viyola) ve Gamze Erengönül (keman) açılış konserinin solistleri olacak.

Emir Kemancı viyola eğitimine 2010’da Göknil Özkök ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı’nda başladı. Sybille Langmaack, Jano Lisboa, Efdal Altun, Burcu Yazıcı gibi isimlerle çalışan Kemancı, ENKA Oda Orkestrası, Camerata Saygun, Fazıl Say Festival Orkestrası, AIMA Festival Orkestrası, CRR Senfoni gibi orkestralarda çalma fırsatı buldu. Kemancı, eğitimine MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda devam ediyor.

Daha önce Royal Opera House, Mumbai, Croatian National Theatre Zagreb, Theater Bonn, The Royal College of Music gibi birçok seçkin salonda, orkestra yöneten ve Valery Gergiev, Xian Zhang, Marin Alsop, Daniele Gatti gibi ödüllü ve ünlü solistlere çalışan Natalie Murray Beale’in yönetimindeki konserde M. Glinka, Ruslan ve Ludmilla Uvertürü, Mozart, Viyola ve Keman için Senfoni Konçertant, Dvorak, Senfoni No. 8 seslendirilecek.

Müzik eğitimine Veniamin Warshavsky ile başlayıp, babası Zeynur Erengönül ile sürdüren Gamze Erengönül, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı 2012’de birincilikle bitirdi. 2016 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Ulusal Genç Yetenekler Yarışması’nda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) eşliğinde solist olma hakkı kazanan sanatçı, halen MSGSÜ’de Sanatta Yeterlik eğitimini sürdürüyor ve Araştırma Görevlisi olarak görev yapıyor.

Konser, 8 Kasım 2018, Perşembe akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.
 

Google+ WhatsApp