İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ DİJİTAL ORTAMDA GERÇEKLEŞECEK

İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ DİJİTAL ORTAMDA GERÇEKLEŞECEK

48. İstanbul Müzik Festivali, izleyicili konseri Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ sahnesinde olacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali,18 Eylül – 5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital olarak hayata geçiriliyor. Festivalin dijital programına ek olarak, COVID-19 önlemleri altında, izleyicilerin de katılımıyla gerçekleşecek bir konserde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) müzikseverlerle buluşuyor. Yıldız şef Patrick Hahn yönetimindeki topluluğun sahnede İzlandalı piyanist Vikingur Ólafsson’a eşlik edeceği konser, 19 Ağustos Çarşamba saat 19.00’da, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek. Borusan Holding sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden Kültür AŞ desteğiyle gerçekleşecek konserde pandemi önlemleri sebebiyle sınırlı sayıda izleyici yer alacak.

Beethoven’ın 250. doğum yılı

Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanırken pandemi sebebiyle Eylül ayına ertelendiği duyurulan 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül – 5 Ekim 2020 tarihleri arasında Türkiye’nin dört bir yanındaki müzikseverlerle dijital ortamda buluşmaya hazırlanıyor. “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temasıyla 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi Ludwig van Beethoven’ın 250. doğum yılını kutlayacak.

 Festivalin programında bestecinin ikonik eserleri, ondan esinlenen yeni projeler ve yeni eser siparişleri yer alacak. Festival konukları arasında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar veThomas Hampson, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya gibi solistler bulunuyor. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hıdiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi İstanbul’un çokkültürlü kimliğini ve kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânların yanı sıra Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Perchtoldsdorf Şatosu veStavelot Manastırı gibi mekânlarda gerçekleştirilen konser kayıtları, dijital ortamda Türkiye’nin her yerinden gibi mekânlarda gerçekleştirilen konser kayıtları, dijital ortamda Türkiye’nin her yerinden sanatseverlere ulaşacak.

Google+ WhatsApp