İZLANDALI MUM GRUBU BİR YAZ GECESİ FESTİVALİ’NDE

İZLANDALI MUM GRUBU BİR YAZ GECESİ FESTİVALİ’NDE

Canlı müzik eşliğinde gösterilecek sessiz film programında bu yıl, İzlandalı meşhur müzik grubu Múm da sahne alacak.

Film ve müziği buluşturan programıyla altı yıldır yaz aylarının vazgeçilmez etkinliklerinden birine dönüşen Bir Yaz Gecesi Festivali’nin 2022 programından detaylar belli olmaya başladı.

Beykoz Kundura’nın tarihi atmosferinde ve Boğaz’ın kıyısında davet eden festivalin canlı müzik eşliğinde gösterilecek sessiz film programında bu yıl, İzlandalı meşhur müzik grubu Múm da sahne alacak.

2000’lerden başlayarak yayınladıkları albümler ve remiks çalışmalarıyla uluslararası bir başarı yakalamış grup, 1930 Almanya yapımı sessiz film klasiği “People on Sunday / Pazar Günü İnsanları” için özel hazırladıkları müziklerle festival sahnesinde olacak ve çok uzun bir aradan sonra ilk kez Türkiye’de hayranlarıyla buluşacak.

5 Ağustos Cuma akşamı gösterilecek “Pazar Günü İnsanları”, belgesel ile kurmaca sinemayı, anonim ile kişisel olanı yan yana getiren benzersiz bir deneme. Büyük Buhran ve Nazi iktidarı öncesi çekilen ve 1929 yılının Berlin şehrini ustalık işi görüntüler ve ahenkle belgeleyen film, neşesi ve hayatı kutlamaya davet eden genç bakışıyla tazeliğini bugün bile koruyan zamansız bir başyapıt. 

Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin ortaklığında bu yıl altıncısı düzenlenecek Bir Yaz Gecesi Festivali, 29 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında Cuma’dan Pazar’a İstanbullulara film ve müzik keyfi yaşatacak. Festival programı önümüzdeki günlerde açıklanırken, Múm’un özel besteleri ve performansı eşliğinde gösterilecek “Pazar Günü İnsanları” için biletler de bugünden itibaren beykozkundura.com adresinde satışa sunuldu.

Google+ WhatsApp