NICK CAVE SEYİCİSİYLE EL ELE ŞARKILARNI SÖYLEDİ

NICK CAVE SEYİCİSİYLE EL ELE ŞARKILARNI SÖYLEDİ

İKSV’nin 50’nci yılına özel olarak Parkorman’da sahneye çıkan Nick Cave and the Bad Seeds İstanbullara muhteşem bir müzik şöleni sundu

Avustralyalı rock grubu Nick Cave & The Bad Seeds, Avrupa turnesi kapsamında İstanbul'da hayranlarıyla buluştu.

Parkorman'da sahneye çıkan müzik grubuna, 50. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ev sahipliği yaptı.

Avustralyalı şarkıcı, söz yazarı ve besteci Nick Cave, şarkılarını hayranları için seslendirdiğini belirterek, "Teşekkürler İstanbul, sizi seviyorum İstanbul." dedi.

Cave, 2018'deki İstanbul Caz Festivali kapsamında da konser verdiğini, geçen zamanın 4 yıl olmasına rağmen kendisine 2 yıl gibi geldiğini söyledi.

Söyleyeceği şarkılara ve hikayelerine ilişkin bilgiler veren şarkıcı, zaman zaman sahne önündeki hayranlarının ellerine dokundu, uzatılan kağıt ve eşyaları imzaladı.

Sahnede ezberleri bozuyor

2015 yılında oğlu Arthur’u 15 yaşındaki oğlunun bir kaza sonucu ölümüyle sarsılan Cave,  geçen mayıs ayında da diğer oğlu Jethro Lazenby’i kaybetti. Nick Cave, yas sürecini yalnız başına yaşamayı sevmediğinden turnesini iptal etmedi.

Sanatçı, seyircinin tam da önüne özel bir platform kuruyor, onun üzerine çıkıyor ve dinleyicisinin gözlerinin içine bakarak şarkılarını seslendiriyor. Hatta ellerini tutuyor, mikrofonu onlara uzatıyor, seyirci ve sanatçı arasındaki tüm ezberleri yıkıyor.

Grup, Avrupa turnesi kapsamında gerçekleştirilen konserde, "Get Ready for Love", "There She Goes, My Beautiful World", "From Her to Eternity", "O Children", "Jubilee Street", "Bright Horses", "I Need You" ve "The Mercy Seat"in de arasında bulunduğu şarkıları seslendirdi.

Google+ WhatsApp