REHA ERDEM’İN “NEANDRİA” FİLMİ VİZYONA GİRİYOR

REHA ERDEM’İN “NEANDRİA” FİLMİ VİZYONA GİRİYOR

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Atlantik Film’in üstlendiği “Neandria”, 15 Mart Cuma günü sinemalarda

Yapımcılığını Ömer Atay ile Serra Ciliv’in üstlendiği ve Türkiye’nin ilk ekolojik sürdürülebilir yapımlarından olan film, Başka Sinema dağıtımıyla gösterime giriyor. Yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyanın içine sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatan Neandria, filme adını da veren Neandria antik kentinin yakınlarında, yoksul bir köyde annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor. Suna rolünde,Deniz İlhan’ı ilk sinema deneyimiyle izleyeceğimiz filmde, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın,Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora oynuyor. Yardımcı yönetmenliğini “Maddenin Halleri”, “Our Ark” gibi ödüllü filmleriyle tanıdığımız Deniz Tortum’un yaptığı filmin görüntü yönetmenliğini,“Kaç Para Kaç”, “Korkuyorum Anne”, “Kosmos” gibi birçok Reha Erdem filminde de çalışan Florent Herryüstlendi.

Reha Erdem’in yazıp yönettiği, yapımcılığını Ömer Atay veSerra Ciliv’in üstlendiği Neandria, Başka Sinema dağıtımıyla 15 Mart 2024 tarihinde sinemalarda gösterime giriyor.

Çatlaklardaki isyan ve aşk

Neandria, antik bir kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor. Köye yeni gelen İmam ile birlikte değişen hayatı da izleyen film, yarışma, avlanma ve kazanma hırsıyla hastalanmış bir dünyada sıkışmış gençlerin, çatlaklarda özgürlüğü ve aşkı arayan isyanlarını anlatıyor. Usta oyuncuları ve yeni keşifleri bir araya getiren filmde, Deniz İlhan, Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın,Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora rol alıyor.

Sekizinci kez Erdem ve Herry ortaklığı

Reha Erdem’in aynı zamanda kurgusunu ve ses tasarımını yaptığı Neandrianın görüntü yönetmenliğinde, “Kaç Para Kaç” (1999), “Korkuyorum Anne” (2004), “Beş Vakit” (2006), “Kosmos” (2009), “Jîn” (2013), “Şarkı Söyleyen Kadınlar” (2013) ve “Koca Dünya” (2016) filmlerinde de çalışan Florent Herry’nin imzası bulunuyor.

Yürütücü yapımcılığını Kaan Mestut’un, yardımcı yönetmenliğini Deniz Tortum’un üstlendiği filmin seslerini Herve Guyader veFurkan Atlı, sanat yönetimini Peri Okan, kostüm tasarımını Merve Ertan, müziklerini Alican Çamcı yaptı.

Türkiye’nin ilk yeşil yapımlarından

BirAtlantik Film yapımı olan Neandria, yeşil yapımın Türkiyedeki ilk örneklerinden. Ekolojik olarak sürdürülebilir yapım girişimi olarak tamamlanan ve Kiraz Erdem’in Sürdürülebilir Yapım Sorumlusu olduğu filmin çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria antik kentinde gerçekleşti.

15 Mart’ta sinemalarda

2023’ün Ekim ayında 39. Varşova Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan ve bu ay sonunda Movies That Matter Festivalinde Hollandalı izleyiciyle buluşacak Neandria, 15 Mart 2024 tarihinde Başka Sinema dağıtımıyla sinemalarda gösterime girecek.

 

Google+ WhatsApp