SİYAD'IN EN İYİ FİLM  “ NASİPSE ADAYIZ

SİYAD'IN EN İYİ FİLM “ NASİPSE ADAYIZ"

53. SİYAD Ödülleri sahiplerini buldu. Nasipse Adayız En İyi Film dâhil beş dalda ödüle layık görülürken, Nuh Tepesi de dört ödülün sahibi oldu

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 53. SİYAD ÖdülleriTuğrul Türek‘in sunumuyla online olarak gerçekleşen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Ödül töreni SİYAD’ın YouTube sayfasından canlı olarak yayınlandı.

SİYAD üyelerinin 2020 yılında Türkiye’de sinemalarda gösterilen tüm yerli yapım filmler üzerinden yaptığı oylama sonucunda belirlenen adaylar arasında Nasipse Adayız ve Nuh Tepesi filmleri 10’ar adaylıkla ön plana çıkan yapımlar olmuştu. Bu akşam düzenlenen ödül töreninde En İyi Film ödülüne ulaşan film Nasipse Adayız oldu. En İyi İlk Film ödülü ise Nuh Tepesi’ne gitti.

Geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde sinemalar kapalı kaldığı ve yeni filmler izleyici ile buluşmadığı için, 2020’de vizyon giren filmler değerlendirmeye alınırken adayların seçildiği havuz hiç olmadığı kadar dardı. Bu da başta oyunculuk kategorileri olmak üzere pek çok kategoride normalde SİYAD adayları arasında görmeyi beklemediğimiz isimlerin ve filmlerin adaylık almasına zemin hazırladı.

Ali Atay, Nuh Tepesi filmiyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olurken, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Kronoloji filmindeki etkileyici performansıyla Cemre Ebüzziya kazandı. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Selin Yeninci (Nasipse Adayız), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ise İnanç Konukçu (Nasipse Adayız) seçildi.

Bu yıl ilk kez çevrimiçi bir platformda gösterime giren filmler de ödüllendirildi. Dijital platformlarda gösterime giren filmler arasında en iyi 10 yapım sıralandı. Uncut Gems, I’m Thinking of Ending Things, Da 5 Bloods ve The Trial of the Chicago 7 gibi filmlerin yer aldığı listenin ilk sırasında Mank vardı.

SİYAD, 2020 yılında Türkiye’de vizyona giren en iyi 20 yabancı filmi bu yılın başında seçmiş, listenin ilk sırasında Václav Marhoul imzalı The Painted Bird yer almıştı. SİYAD Onur Ödülleri’nin oyuncu Nur Sürer ile belgesel sinemacı Can Candan’a, Emek Ödülü’nün ise Cine Majestic Sinemaları’nda makinist olarak görev yapmakta olan emektar sinema çalışanı Ali Koçoğlu’na verileceği ise geçtiğimiz ay açıklanmıştı. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki direniş esnasında adını sıkça duyduğumuz Can Candan, ödülü hem Boğaziçi Üniversitesi’nde hem de dünyanın dört bir yanında üniversitelerde direnenler adına kabul ettiğini söyledi.

Google+ WhatsApp