“STİLETTO” GÜNEY KORE’DE YARIŞACAK

“STİLETTO” GÜNEY KORE’DE YARIŞACAK

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği “Stiletto”, Londra ve Antalya film festivallerinden sonra Güney Kore’nin başkenti Seul şehrinde düzenlenen 19. GwangHwaMun Kısa Film Festivali’ne de seçildi

Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği, yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği “Stiletto”, Londra ve Antalya film festivallerinden sonra Güney Kore’nin başkenti Seul şehrinde düzenlenen 19. GwangHwaMun Kısa Film Festivali’ne de seçildiGüney Kore’nin ilk ve en büyük kısa film festivali olan ve bu yıl 14-19 Ekim tarihlerinde 19.su gerçekleşecek  GwangHwaMun’un Uluslararası Yarışması’nda gösterilecek film, Asya prömiyerini yapacağı festivalde Büyük Ödül için yarışacak. Stilettoseyirciyle ilk kez 5 Ekim Salı akşamı 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde buluşurken, uluslararası prömiyerini de 6-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 65. BFI Londra Film Festivali’nde yapacak. Arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatan kara komedi türündeki filmde, Murat Kılıç veNihal Yalçın başrolleri paylaşıyor. Görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbir’in üstlendiği filmin kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını Selda Durna yaptı. Müzikleri Londra merkezli genç müzisyen Uran Apak’ın imzasını taşıyan Stilettonun posterini deKutlay Sındırgı tasarladı.

Oyun ve film yazarı Can Merdan Doğan’ın yazıp yönettiği Stiletto, Asya prömiyerini Güney Kore’nin ilk ve en büyük kısa film festivali olan GwangHwaMun’da yapıyor. 14-19 Ekim tarihlerinde Güney Kore’nin başkenti Seul şehrinde düzenlenecek ve bu yıl 19.su gerçekleşecek GwangHwaMun Kısa Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda yer alan film, 5 bine yakın başvuru arasından seçilen 44 film arasında Büyük Ödül için yarışacak.Yapımcılığını Erkan Taşkıran’ın üstlendiği Stiletto ilk kez, Türkiye’de ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. 5 Ekim Salı akşamı Ulusal Kısa Film Yarışması’nda jüri karşısına çıkacak film, uluslararası prömiyerini de 6-17 Ekim tarihleri arasında 65.si düzenlenecek BFI Londra Film Festivali’nde yapacak ve 12 Ekim’de seyirciyle buluşurken, festivalin Kısa Film Yarışması’nda da Türkiye’yi temsil edecek.

Kuir ihtimallerin, neşenin ve hoşgörünün peşinde

Can Merdan Doğan’ın ilk filmi de olan Stiletto, arzuları ve toplum değerleri arasında seçim yapmaya zorlanan taksi şoförü Hasan’ın yaşadıklarını anlatıyor. Geceleri taksicilik yapan 45 yaşındaki Hasan’ın sabah eve dönerken stiletto (ince uçlu yüksek topuklu ayakkabı) giymiş genç bir kadın görmesi ve uyanan arzularının peşinde giderken eşi Aysel ve oğullarıyla birlikte yaşadığı çatışmayı konu alan film, kuir ihtimallerin, neşenin ve hoşgörünün peşinde ters köşelerle dolu bir hikâye kurguluyor.

Filmde Hasan rolünü; Dostlar Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Tiyatro Stüdyosu’nun oyunlarında izlediğimiz, “İki Aile”, “Baba Ocağı”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Terapist” ve “50m2” gibi televizyon dizilerinde ve Made in Europe (2007), “Bornova Bornova” (2009), “Bir Zamanlar Anadolu’da" (2011), “Yük” (2012), “Albüm” (2016) ve en son Boğaziçi Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldığı “Kumbara” filmleriyle tanıdığımız Murat Kılıç canlandırıyor.

Aysel rolünde ise; tiyatro sahnelerinde “Kurusıkı”, “Antabus” oyunlarındaki performansları kadar televizyonda “Avrupa Yakası”, “Beş Kardeş”, “Kırmızı Oda” dizilerinde ve sinemada “Kurtuluş Son Durak” (2012), “Araf” (2012), “Yeraltı” (2012) gibi ödüllerle karşılandığı filmlerle çok sevilen Nihal Yalçın’ı izliyoruz.

Stilettonun görüntü yönetmenliğini Fırat Lita Sözbirüstlenirken; kurgusunu Çisem Baydar, sanat yönetmenliğini Elif Taşçıoğlu, kostüm tasarımını ve uygulayıcı yapımcılığını ise Selda Durna yaptı. Filmin özgün müziklerinde genç müzisyen Uran Apak’ın imzası bulunurken posterini de Kutlay Sındırgı tasarladı.

Can Merdan Doğan’ın yönettiği Stiletto ile ilgili gelişmeleri filmin resmî Facebook ve Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.

 

 

Google+ WhatsApp