YABAN ARISI SAHNEDE

YABAN ARISI SAHNEDE

Morgan Lloyd Malcolm'ın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği Altsahne'nin ikinci oyunu "Yaban Arısı", 14 Nisan'da Kadıköy Theatron'da sahneleniyor.

Stefan Zweig’in ünlü romanı “Korku” ile Eylül ayında ilk kez tiyatroseverlerin karşısına çıkan Altsahne, 10 Mart'ta ikinci oyunu "Yaban Arısı"nın prömiyerini gerçekleştirdi.

Oyun Hakkında:

"Yaban Arısı", 20 yıl sonra yeniden bir araya gelen biri işkenceci ve biri kurban olan iki lise arkadaşının birbirlerinden bağımsız değişen hayatlarında ortak eklemlenen problemleri çarpıcı bir dille konu ediniyor.
Heather okuldayken, gözlüklü, özgüvensiz bir genç kızdır ve bir kabadayı çetesinin mağdurlarından biridir. Şimdi, 20 yıl sonra, lüks bir evde yaşayan zengin bir kadın haline gelmiştir. Heather’ın şimdiki hayatı eski hayatı ile keskin bir kontrast içindedir. En yakın arkadaşı olan Carla, 7. Sınıfın sonunda Heather’ın en azılı işkencecilerinden biri olmuş ve okul yılları boyunca onun korkuyla yaşamasının en büyük sebebi haline gelmiştir.
Carla ise okulu terk ettikten hemen sonra hamile kalmış, kendisinin iki katı yaşında vasat bir adamla yaşamaya başlamış ve çok yakın zamanda 5. çocuğunu doğurmaya hazırlanmaktadır. Heather okul yıllarından beri görmediği Carla ile bir buluşma ayarlar. Bu buluşma böbürlenmek için ayarlanmış bir buluşma değildir. Heather, Carla’ya para dolusu bir çanta ve şaşırtıcı bir iş teklifi ile gelecektir.
“Yaban Arısı” hayatta bir insanın zorda kaldığında her şeyi yapabileceğini, çekilen acıların yıllar sonra dahi olsa insan psikolojisindeki etkilerini ve dengelerin zaman içerisinde tam tersine dönebileceğini, zaman zaman komik zaman zaman ise sert bir dille seyirciye anlatıyor.

 

Prodüksiyon: Altsahne
Yazan: Morgan Lloyd Malcolm
Çeviren: Başak Gümülcinelioğlu
Yöneten ve Işık Tasarımı: Levent Aras
Sahne Tasarım: Emrağ Albayrak Şahin
Kostüm Tasarım: Müge Sinem Hooper
Müzik: Gürkan Çakıcı
Oyuncular: Melike Durak Aras (Heather), Tuğçe Mine Aktulay Çakır (Carla)
Oyun Süresi: Tek Perde, 70 dakika

Etkinlik Tarihleri;
14 Nisan 2019 saat 19:00 Kadıköy Theatron
28 Nisan 2019 saat 19:00 Kadıköy Theatron
12 Mayıs 2019 saat 19:00 Kadıköy Theatron
26 Mayıs 2019 saat 19:00 Kadıköy Theatron

 

Altsahne

Mayıs 2018’de Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunlarından Tuğçe Mine Aktulay Çakır tarafından kurulan Altsahne, ilk oyunlarının prömiyerini 29 Eylül’de İkinci kat’ta Stefan Zweig’in ünlü romanı “Korku” ile yaptı. Türkiye prömiyeri ilk kez Altsahne tarafından gerçekleştirilen “Korku”nun yönetmenliğini de Çakır üstlendi.

Google+ WhatsApp