YENİ 'KELOĞLAN'IN SIKI DİYETİ

40 yıl aradan sonra beyazperdede izleyiciyle buluşmaya hazırlanan “Keloğlan”, modern çağımıza daha yakın bir karaktere bürünmek için iki ay boyunca hem diksiyon çalıştı hem de sıkı bir diyete girdi

40 yıl aradan sonra beyazperdede izleyiciyle buluşmaya hazırlanan “Keloğlan”, modern çağımıza daha yakın bir karaktere bürünmek için iki ay boyunca hem diksiyon çalıştı hem de sıkı bir diyete girdi. 1970’lerde Rüştü Asyalı’nın canlandırdığı Keloğlan karakterine yıllar sonra hayat veren Atilla Doğukan Türkyılmaz, Türk masalının en ünlü kahramanlarından biri olan Keloğlan karakterini canlandırmak için gece gündüz çalıştığını belirtti.

 

Masallara lâyık bir kerametle her türlü güçlüğü yenen, temiz kalpli karakter “Keloğlan”, Türk sinemasında ilk kez fantastik içerikli bir filmle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Türk masalının en ünlü kahramanlarından biri olan, saçsız başı, pratik zekâsı ve iyi ahlaklılığı ile tanınan Keloğlan’a 40 yıl aradan sonra hayat veren isim Atilla Doğukan Türkyılmaz oldu.Mimar Sinan Lisesi Tiyatro Bölümü’ndeki eğitimine de devam eden Türkyılmaz, yaklaşık iki sezondur tiyatro sahnesinde de Keloğlan karakterini canlandırıyor. Kamera önünde, tiyatrodakinin aksine daha modern bir Keloğlan karakterine hayat veren genç oyuncu, yaklaşık 2 ay boyunca geleneksel Keloğlan karakterinden uzaklaşmak ve modern çağa daha yakın bir karaktere bürünmek için gece gündüz çalıştı. Diksiyon ve senaryo çalışmaları için oyuncu koçu Ümit Çırak ile birlikte çalışanAtilla Doğukan Türkyılmaz; Keloğlan’ın hareketli, zeki, tez canlı ve sağlıklı görüntüsüne kavuşabilmek için çekimler süresince sıkı bir diyet yaptı.

 

Doğa bilinci ve hayvan sevgisini modern fantastik bir film aracılığıyla çocuklara aktaran filmde hayvanlar, animasyon karakterler şeklinde yer alıyor. Yağmur Ün, Asuman Dabak, Kaya Akkaya, Yakup Yavru veEsvet Şahin’in de rol aldığı filmde, hayvan haklarının en büyük savunucularından biri olan Ömür Gedik de konuk oyuncu olarak yer alıyor.Senaryosunu Ferhat Ergün’ün yazdığı, yönetmenliğiniSüleyman Mert Özdemir’in, görüntü yönetmenliğiniSami Saydan’ınyaptığıfilm; CGI Animasyon, görsel efekt ve gerçek görüntüleri harmanlayarak yaratılan masalsı dünyasıyla da, Türk sinemasında yeni bir devirin kapılarını aralıyor.

 

“KELOĞLAN”HAKKINDA

Keloğlan ve arkadaşları40 yıl aradan sonra, güzeller güzeli Cankız’ın yardım çağrısı üzerine harekete geçer ve hayvanların soyunu tüketmeye çalışan zalimlere karşı mücadele ettikleri bir maceraya atılırlar. Masallarda, karşılaştığı her olumsuz durumdan mizahi yönü, zekâsı ve hazırcevaplığı ile zarar görmeden kurtulan “Keloğlan”, bakalım bu kez, zalimlere karşı verdiği savaşı yenebilecek ve muradına erebilecek mi?

Yapımcılığını Galip Gültekin, Çağdaş Gültekin veSonku Gültekin’in üstlendiği VTR Production yapımı“Keloğlan”ıngenel koordinatörlüğünü Irmak Çığ Erlertürk yapıyor. Müziklerini Yıldıray Gürgen’in hazırladığı filmde, kostüm tasarımı ise Umay Gelgör imzası taşıyor.

Google+ WhatsApp