"BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE YAŞAMAK"

Türkiye Yazarlar Sendikası, yaklaşık bir haftadır süren orman yangınlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı

 “Yönetilemeyen Ülkenin Yönetilemeyen Yangını Söndürülemiyor!” başlıklı Türkiye Yazarlar Sendikası metni şöyle devam ediyor:

“Ormanlar gezegenin sağlığının temel koşulu ve yalnız insanların değil tüm canlıların yaşam kaynağı. Orman zengini bir ülke değiliz. Var olan ormanlarımızı da ne yazık ki koruyamıyoruz. Küresel ısınmanın orman yangını riskini artırdığı gerçeğini görmezden gelen anlayış, gerekli önlemleri almayı başaramayıp, insanlarımıza cehennemi yaşatıyor.

Göstere göstere gelen orman yangınlarında yanan bölgelerin turistik tesislere, işletmelere verilebileceği, buralarda yerleşim ve turizm amacıyla yeni emlak balonları patlatılacağı kaygısı yayılıyor. Yanan ormanlık alanlarda yapılaşma olmamalıdır.

Devletin ve TOKİ’nin mağdur vatandaşlara sunduğu teklifler tahribatı onarmaktan ziyade kâr amaçlı ve kötücül görünmektedir. İnsanımıza hak ettiği desteğin verilmesi, çevrenin,  doğanın, derelerin, ormanların, denizlerin korunması için tüm önlemlerin zamanında ve yeterli biçimde alınması gereğine dikkat çekiyoruz.

Google+ WhatsApp