"OCAK'TA BAHAR" PRÖMİYERİ GERÇEKLEŞTİ

İBB Şehir Tiyatroları'nın Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği yeni oyunu "Ocak'ta Bahar" 21 Kasım'da tiyatro seyircisiyle buluştu.

Seyircilerin beğenerek izlediği oyunu, tiyatroseverler 22- 24 Kasım ile 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyredilebilecek.

Oyunun konusu:
2. Dünya Savaşı’nda Yugoslavya adındaki ülkede büyük bir değişim başlar. 1940 yılından sonra kapalı kapılar ardında yaşanan açlık ve yokluk içinde, umudun ve sevginin hikâyesi işlenir. Savaşın yarattığı güç dengesinde, sömürünün ve manipülasyonların yerini sorgularken çok kültürlülüğün yaşandığı bu topraklarda, kardeşin kardeşi öldürmesine tanık oluruz. “Ocakta Bahar” adıyla yazılan oyun, 1995 yılında Emir Kusturica tarafından Underground (Yeraltı) ismiyle filme çekilmiştir.

Yazan: Duşan Kovacevic
Çeviren: Bilge Emin
Yöneten-Sahne Tasarımı: M. Nurullah Tuncer
Kostüm Tasarımı: Gamze Kuş
Koreografi: Olga Pango
Müzik: Ognen Anastasovski
Işık Tasarımı: Osman Aktan
Efek Tasarımı: Özgür Yaşar İşler
Oyuncular: Alp Tuğhan, Aslı Nimet Altaylar, Aslı Şahin, Ayşe Günyüz, Berk Samur, Buğra Can Ildırışık, Caner Çandarlı, Cihat Faruk Sevindik, Çağlar Ozan Aksu, Damla Cangül Yiğit, Destan Batmaz, Elyasa Çağlar Evkaya, Gül Yıldırım, Gürol Güngör, Hakan Gümüş, Hazal Uprak, Mana Alkoy, Onur Şirin, Serap Doğan, Tankut Yıldız
Oyun Süresi: Tek Perde, 90 dakika

Google+ WhatsApp