Oyuncu Uğur Kıvılcım hayatını kaybetti

Oyuncu Uğur Kıvılcım hayatını kaybetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Uğur Kıvılcım'ın vefat ettiğini duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Uğur Kıvılcım'ın vefat ettiğini duyurdu. 74 yaşında hayatını kaybeden Uğur Kıvılcım’ın cenaze töreni, 28 Kasım 2018 Çarşamba günü saat 11.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde düzenlenecek, Üsküdar Şakirin Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çekmeköy Valide Sultan Mezarlığı’nda defnedilecek.

Uğur Kıvılcım hakkında,

Uğur Kıvılcım 15 Aralık 1942’de İstanbul’da dünyaya geldi. Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Uğur Kıvılcım çocuk oyuncu olarak girdiği sinemada pek çok filmde rol aldı. Sekiz yaşında sahneye çıktı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalıştı. 1954 yılında çevrilen "Yaban Kız" filmiyle sinemaya başladı.

Şehir Tiyatroları'nda "Adını Çocuklar Koysun" , "Halanın Mirası", "Gizli Anne", "Meraki", "Harami Çeşmesi, "Ali ve Küçük Hafiyeler", "Harami Çeşmesi", "Kahvehane", "Cyrano de Bergerac", "Romeo and Juliet" ve "Anna Karenina"nın da aralarında olduğu onlarca oyunda tiyatroseverlerle buluştu.

"Kadın Değil Baş Belası", "Güllü", "Bülbül Yuvası", "Adsız Cengaver", "Gelin Çiçeği", "Yalancı" (1973), "Diyet", "Dünden Sonra Yarından Önce", filmlerinde, Dudaktan Kalbe, Eyvah Babam , Eyvah Kızım Büyüdü, dizilerinde rol aldı.

Semih Sezerli ile olan evliliğinden 1967 doğumlu Kıvılcım Sezerli adında bir oğlu vardır.

Google+ WhatsApp