1980’Lİ YILLARI OKUMAK

1980’Lİ YILLARI OKUMAK

Akbank Sanat’ın “Sanat Tarihi Seminerleri”nin 7 Mart’taki konuğu "1980’li Yılları Okumak: Sanat-Siyaset İlişkileri” başlığı ile Esra Aliçavuşoğlu.

Akbank Sanat’ın “Sanat Tarihi Seminerleri”nin 7 Mart 2019 saat 18.30'da gerçekleşecek programında; “1980’li Yılları Okumak: Sanat-Siyaset İlişkileri” başlığı altında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. Esra Aliçavuşoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

dönemin politik gelişmelerinden etkilenen sanat dünyasına farklı bir bakış açısıyla yaklaşılacağı seminerde sanatsal dil açısından belki de en cesur üretimlere sahne olan 80’li yıllardaki sanat üretimini ve sanat tarihi yazımını tüm yönleriyle tartışmak hedefleniyor.

Esra Aliçavuşoğlu Kimdir? Esra Aliçavuşoğlu hayatı;
1996’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı kurumda, 1999’da yüksek lisansını; 2005’te ise “1980 Sonrası Türk Sanatı’nda Sanatçının Yaratımında Kendilik Temsili” başlıklı tezi ile doktorasını tamamladı. 2000’de University of The Arts London Central Saint Martins’de “Curatorial Studies” alanında kurslara katıldı. 1996-2002 yılları arasında; Cumhuriyet’te kültür-sanat muhabirliği, Yapı Kredi Yayınları tarafından çıkarılan Sanat Dünyamız dergisinde editörlük, Tarih Vakfı İstanbul Dergisi’nde Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 2006-2013 yılları arasında Cumhuriyet’te ve tasarım kültürü dergisi Arredamento Mimarlık’ta sanat eleştirileri ve yazıları yazdı. 2013’de Doçent oldu; halen sanat tarihi derslerini verdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmakta AICA Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği kurucu üyesi ve AIAS – International Association of Independent Art and Design Schools’da editörlük görevi bulunmaktadır. Aliçavuşoğlu’nun ulusal ve uluslararası pek çok akademik yayında makaleleri yayınlanmıştır.

Seminer Programı:

11 Nisan 2019: Perşembe saat:18.30
Dr. Osman Erden (MSGSÜ Sanat Tarihi Bölümü)
“Güncel Sanatta Kanon ve Temsil”

9 Mayıs 2019: Perşembe saat:18.30
Doç. Dr. Ayşe Köksal (Özyeğin Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü)
“Sanat Tarihi Yazımında Müzelerin Rolleri”

 

Google+ WhatsApp