21. ADANA TİYATRO FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI

21. ADANA TİYATRO FESTİVALİ PROGRAMI AÇIKLANDI

Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde 21. kez tiyatroseverlerle buluşacak.

Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali programı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un katılımıyla Adana’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Ardından Sabancı Vakfı tarafından Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'ne kazandırılan Sabancı Oda Tiyatrosu’nun da açılışı gerçekleştirildi.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde başlayacak festival, 30 Nisan’da sona erecek. Festivalin biletleri 17 Mart Pazar gününden itibaren satın alınabilecek.

Toplumsal gelişme için sanatın olmazsa olmaz olduğuna inandıklarını belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, "Sanat alanındaki en uzun soluklu projemiz ise, bildiğiniz gibi Adana Tiyatro Festivali. Bizlere merhum Sakıp Sabancı’nın mirası olan, Vakfımızın doğduğu topraklarda başlattığımız bu festival, bugün 21’inci yılına ulaştı. Kültür sanat alanında bu kadar uzun soluklu bir projeye imza atmış olmak bize mutluluk veriyor. Sanatsal faaliyetlerin etkisi ancak uzun dönemde fark ediliyor ve bizler bugün Adana Tiyatro Festivali’nin ülkemiz tiyatro tarihinin önemli bir parçası haline gelmesinden çok mutluyuz.” dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise, “21. Yılında Adana Tiyatro Festivali’ni seçkin eseler ile seyircimiz ile yeniden buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Arjantin’den Özbekistan’a kadar geniş bir coğrafyadan yabancı grupların ve yerli grupların festivale olan ilgisi ile zengin bir program hazırlamaya çalıştık. Sabancı Vakfı tarafından Adana Şehrine kazandırılan Sabancı Oda Tiyatrosu’nun 21. Festivalimize yetişmesi bizi ayrıca mutlu etti. Yapımı tamamlanan ‘Sabancı Oda Tiyatrosu’ ile birlikte festivalimiz artık çok daha zengin bir içerik ile seyircimiz ile buluşacak. Sabancı Oda Tiyatrosu’nu şehrimize kazandıran ve festivalimize desteğini hiç esirgemeyen başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Sabancı Vakfı’na tüm tiyatroseverler adına teşekkür ederim” dedi.

Sabancı Oda Tiyatrosu ilk seyircisini festivalde ağırlayacak
Sabancı Vakfı’nın yaptırdığı “Sabancı Oda Tiyatrosu”, Tiyatro Festivali’nin sahneleri arasında olacak ve festival dışında yıl boyunca Adana Devlet Tiyatrosu tarafından ikinci bir sahne olarak kullanılacak. Adanalı tiyatroseverlerin hizmetine sunulan yeni Sabancı Oda Tiyatrosu’nun birinci katında Güzel Sanatlar Galerisi, ikinci katında da 140 kişilik salon, fuaye alanı, sahne hazırlık odaları ile ışık ve ses odası bulunuyor.

Festivalde 31 oyun sahnelenecek
Adana Tiyatro Festivali, bu yıl yurtdışından 8 tiyatro, yurtiçinden ise 7 devlet tiyatrosu, 2 şehir tiyatrosu ve 14 özel tiyatronun katılımı ile toplam 31 farklı oyununa ev sahipliği yapacak. Festivalin açılışında Shaman Dans Tiyatrosu’nun “Anadolu Aşk Efsaneleri” adlı gösterisi sahnelenecek. Resital, dans gösterisi, tiyatro ve müzikal türlerini harmanlayan gösteri, Anadolu’nun yüzlerce yıllık zenginliğini aynı sahnede buluşturacak.

Bu yıl Polonya’dan “Romeo ve Juliet”, Gürcistan’dan “Julius Ceaser”, İspanya’dan “Şefler”, Arjantin’den “Mandragora Sirki”, Özbekistan’dan “Sultan Celaleddin”, Kosova’dan “Maskeliler”, Azerbaycan’dan “Hellados” ve KKTC’den “Kanatsız Güvercinler” oyunları festivalde sahnelenecek.

Duru Tiyatro “Yüzleşme”, İstanbul Temaşa Tiyatrosu “İkinci Bahar”, Tiyatro Adam “Teftişör”, Yolcu Tiyatro “Kürklü Venüs”, Semaver Kumpanya “Madde 22”, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu “Esaretin Bedeli”, Antalya Devlet Tiyatrosu “Godot'yu Beklerken’i Beklerken”, İstanbul Devlet Tiyatrosu “Elektra”, Eskişehir Şehir Tiyatroları “Scapin'in Dolapları”, İstanbul Şehir Tiyatroları “Karıncalar Bir Savaş Vardı” ve Ankara Devlet Tiyatrosu “Cimri”, adlı oyunları ile tiyatroseverlerle buluşacak. Ayrıca Ankara Devlet Tiyatrosu “Rumuz Goncagül” ve İzmir Devlet Tiyatrosu “Kantocu” adlı oyunlarıyla Merkez Park’ta sahnede olacak.

Genç sanatçılar Sabancı Oda Tiyatrosu’nda sahne alacak
Sabancı Vakfı’nın restorasyon çalışmalarını gerçekleştirdiği Sabancı Oda Tiyatrosu’nun açılışı 27 Mart’ta gerçekleştirilecek ve sahne festival boyunca genç sanatçıları ağırlayacak. Ankara Devlet Tiyatrosu “Çökme Tehlikesi Var Ve Ezilmiş Petunyalar Olayı” ve “Eyvah Nadir”, Fiziksel Tiyatro “Şatonun Altında”, Altıdan Sonra Tiyatro “Nihayet Makamı”, Myart Tiyatro “Kör Baykuş”, Bambu Tiyatro “Bir İdam Mahkumunun Son Günü”, Perde Sanat “Rulet”, Dramatik Sanatlar Merkezi “Kadın”, Hayal Perdesi “Üç Kız Kardeş” adlı ile bu yıl festival sahnesinde kendine yer bulan başarılı genç gruplar arasında yer alıyor.

Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı duymak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü” her yıl olduğu gibi festivalin açılış töreninde sahibini bulacak.

Google+ WhatsApp