AHMET MİTHAT EFENDİ'DEN BATILILAŞMA

AHMET MİTHAT EFENDİ'DEN BATILILAŞMA

İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunu Felatun Bey İle Rakım Efendi’nin galası, 11 Mart'ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Felatun Bey İle Rakım Efendi’nin galası, 11 Mart 2019 Pazartesi günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Ahmet Mithat Efendi’nin yazdığı Selçuk Soğukçay’ın yönettiği oyun, tiyatroseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Oyunun konusu:
19.yy İstanbul’unda geçen eserin kahramanlarından Felatun Bey görüntü itibariyle modern, iç dünyası itibariyle yoz ve boş, bu anlayışta sürdürdüğü yaşamıyla gülünç durumlara düşen bir mirasyedidir. Eserin diğer kahramanı olan Rakım Efendi ise ailesinin ölümünden sonra Arap Dadı tarafından bin bir güçlükle yetiştirilen, gelenek göreneklerine bağlı, kültürlü, azimli, çalışkan ve bu olumlu nitelikleri nedeniyle herkesin sevdiği, takdir ettiği bir gençtir. Bu ikilinin yolu yaşamları boyunca birçok noktada kesişir. Türk edebiyatının ilk popüler yazarlarından kabul edilen Ahmet Mithad Efendi’nin romanından uyarlanan oyun, Tanzimatı takiben ortaya çıkan diğer ilk Türk eserlerinde de sık olarak rastladığımız “yanlış batılılaşma” konusunu ironik bir yaklaşımla ele alıyor.

Yazan: Ahmet Mithat Efendi
Oyunlaştıran ve Yöneten: Selçuk Soğukçay
Sahne Tasarımı: M. Nurullah Tuncer - Senem Geldi
Kostüm Tasarımı: Canan Göknil
Işık Tasarımı: Murat İşçi
Efekt Tasarımı: Ersin Aşar
Müzik: Ali Otyam
Şarkı Sözleri: Selçuk Soğukçay
Oyuncular: Arda Aydın, Aslı Aybars, Ayşegül İşsever, Bekir Aksoy, Doğan Şirin, Emrah Can Yaylı, Emrah Derviş Soylu, Engin Gürmen, Ezgim Kılınç, Fahri Kıncır, Gizem Akkuş, İrem Arslan, Nazife Oğlakçıoğlu, Nur Saçbüker, Osman Kaba, Pınar Pamuk, Sarin Karadaş, Sevilay Şimşek, Sinan Bengier, Tuğçe Açıkgöz, Zeynep Ceren Gedikali
Oyun Süresi: İki Perde, 160 dakika

Etkinlik Tarihleri;
Oyun 27-30 Mart 2019 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde

Google+ WhatsApp