28. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ’NDE HANGİ OYUNLAR YER ALACAK?

28. İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ’NDE HANGİ OYUNLAR YER ALACAK?

Thomas Ostermeier’in yönettiği yıldız oyuncu Lars Eidinger’in başrolünde oynadığı III. Richard’, festival kapsamında tiyatro severlerle buluşuyor. 19 tiyatro, performans ve dans gösterisinin yer alacağı festivalde, işte ajandanıza not edeceğiniz oyunlar

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali 28. kez perdelerini açmaya hazırlanıyor.

2022 yılında küratörlü bir yapıya geçen İstanbul Tiyatro Festivali, Kent Oyuncuları geleneğinin önemli temsilcilerinden hem oyuncu hem yönetmen kimliğiyle pek çok ödülle onurlandırılan Mehmet Birkiye’nin küratörlük döneminin ilk yılında, 5 uluslararası, 14 yerli oyundan oluşan bir programla tiyatroseverleri karşılamaya hazırlanıyor.

Festivalin basın toplantısı The Marmara Otel Taksim’de gerçekleştirildi

28. İstanbul Tiyatro Festivali’nin basın toplantısı The Marmara Otel Taksim’de Ömer Vatanartıran’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "İKSV olarak 1989 yılından bu yana, İstanbul Tiyatro Festivali aracılığıyla yaratıcılığı, özgünlüğü, yenilikçiliği kutlayan, duygu ve düşünce dünyalarımızda yeni ufuklar açan gösterileri izleyicilerle buluşturabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz.,” dedi.

28. İstanbul Tiyatro Festivali’nin küratörü Mehmet Birkiye ise “Tiyatro öteki ile ilişki kurmamızı, kabul etmesek bile anlamamızı sağlar. Bu ötekinin mutlaka bir kişi olması ya da bir topluluk olması da gerekmez, bir inanç, insana ait bir güdü, kısacası her şey olabilir. Böylesi bir hedefe ulaşmamızı sağlayabilecek en etkin yöntemlerden biri de tiyatrodur. Bu nedenle ki tiyatro hayatımızda daha çok yer etmelidir. Umarım 28. İstanbul Tiyatro Festivali hayatımızda tiyatroya daha çok yer açar.” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan İstanbul Tiyatro Festivali Programlama ve Operasyon Yöneticisi Handan Uzal Dündar festival programıyla ilgili ayrıntıları aktardı.

19 Kasım’a kadar sürecek festival programında, günümüz tiyatrosuna farklı soluklar getirecek yeni yerli yapımlardan bir seçkiye yer verecek. Şahika Tekand, Ebru Nihan Celkan, Yiğit Sertdemir, Özen Yula, Levent Tülek, Kerem Kurdoğlu, Tuğçe Tuna,  Engin Hepileri, Nagehan Gürkan, Elif Temuçin, Halil Babür, Güray Dinçol, Ümit Erlim, Başak, Kıvılcım Ertanoğlu, Michael Önder, Selin Şenköken’in imzalarını taşıyan yapımlar prömiyerlerini festivalde yaparak izleyicinin beğenisinesunulacak. Festivalde bu yıl ayrıca, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü ve İKSV Genç Sanatçı Fonu’yla desteklenen üç yeni yerli oyun sahnelenecek.

Lars Eidinger ‘in ‘III. Richard’ı İstanbul’a geliyor

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya tiyatrosundan çarpıcı örnekleri izleyiciyle buluşturacak. Özellikle sıradışı Shakespeare yorumlarının öne çıktığı programda Almanya, Fransa, Romanya, Sırbistan ve Japonya’dan eserler yer alacak. Festivale her gelişi büyük heyecan yaratan topluluk Schaubühne Berlin, on yılın ardından yönetmen Thomas Ostermeier’in yönetiminde, yıldız oyuncu Lars Eidinger’in başrolünde oynadığı III. Richard’ı ile; festival izleyicisinin geçmiş yıllardan hatırlayacağı bir başka büyük yönetmen Declan Donnellan, Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu ile birlikte sahneye koyduğu Hamlet ile; tüm dünyada izleyicileri derinden etkileyen Nikita Milivojević ise Sırbistan Ulusal Tiyatrosu oyuncularıyla sahneye koyduğu gerçeküstü bir Macbeth ile festivalde olacak. Dünyanın en köklü tiyatrosu kabul edilen Comédie-Française ilk Türkiye ziyaretini, dünyanın en önemli tiyatro festivallerinden Avignon Festivali’nin direktörü Tiago Rodrigues’in yönettiği Hekabe, Hekabe Değil isimli oyunla 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapacak. Ayrıca festival, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100. yılı kutlamaları vesilesiyle Japon butoh dansının büyük ustası Ushio Amagatsu’yu, topluluğu Sankai Juku’nun Utsushi başlıklı gösterisiyle ilk defa ülkemizde ağırlayacak.

Festivalin Onur Ödülü Müjdat Gezen’e sunuldu

Konuşmaların ardından 28. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü, tiyatro oyuncusu ve eğitmeni Müjdat Gezen’e sunuldu.

Müjdat Gezen,İKSV’nin sanata ve kültüre katkıları gerçekten evrensel boyutlardadır. Bunları, yani bu söylediklerimi bu yıl beni ödüllendirdikleri için değil, yıllar önce dile getirdiğim için tekrarlıyorum. Yine de layık görüldüğüm ödül, benim için son derece onursaldır. Teşekkür ediyorum,” dedi

Festival, açılışını 22 Ekim’de Müfettişler ile yapıyor

Absürt tiyatronun ülkemizdeki öncülerinden Melih Cevdet Anday’ın ünlü oyunu Mikado’nun Çöpleri ile geçen sezon övgüler toplayan Tiyatro İN, bu kez yazarın çok daha az bilinen Müfettişler’ini sahneye taşıyor. Bu gizli hazineye çağdaş bir bakış açısıyla yaklaşan Engin Hepileri’nin yönettiği, Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay’ın sahnede parladığı oyun Kenan Doğulu’nun müzikleriyle taçlanıyor. Müfettişler, Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ’nin gösteri sponsorluğunda, 22 ve 23 Ekim’de izleyiciyle buluşacak.

Nerede izleyebileceğiz?

İstanbul Tiyatro Festivali takipçilerini derinden etkileyen topluluk, bu kez dünya sahnelerini kasıp kavuran III. Richard ile İstanbul’a geliyor. 18 ve 19 Kasım’da Zorlu PSM’de sahnelenecek.

Comédie-Française oyuncuları ve özellikle başrolde Elsa Lepoivre, üstlendikleri karakterlere kusursuz bir inandırıcılıkla hayat veriyor. Institut français İstanbul ve İBB Şehir Tiyatroları’nın değerli işbirliğiyle, 2 ve 3 Kasım’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

1980’lerden bu yana tüm dünyada fırtınalar estiren Sankai Juku, Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümü vesilesiyle ilk kez ülkemize gelerek festival kapsamında 24 ve 25 Ekim’deZorlu PSM’de sahnesinde olacak.

Shakespeare’in, ölümlülük, yozlaşma ve intikam temalı başyapıtı Hamlet, çağımızın en önemli yönetmenlerinden Declan Donnellan’ın yorumuyla 7 ve 8 Kasım’da DasDas’ta sahnelenecek.

Özgün Shakespeare yorumları ve estetik olduğu kadar kışkırtıcı rejileriyle izleyiciyi derinden etkilemeyi başaran bol ödüllü yönetmen Nikita Milivojević, Sırbistan Shakespeare Festivali için sahnelediği Macbeth’, 12 ve 13 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda sahnelenecek.

İstanbul Mon Amour / Senden Bana Hayır Gelmez Güzel İstanbul

Festivalin özel yapımı, her yıl tiyatroseverlere farklı bir kurguyla İstanbul’un tarihi mekânları arasında içinde, kalbinde, günübirlik bir tiyatro gezintisi yaşatan İstanbul Mon Amour, bu kez alt başlığını Cahit Irgat’ın İstanbul şiirinden alıyor ve şehrin yeknesak gürültüsünün bastırdığı sesleri, karmaşasının görünmez kıldığı yaşantıları sahneye taşıyor. Tiyatromuzun en güçlü isimlerinden dördünün yazar ve yönetmen olarak bir araya geldiği proje Bülent Şakrak, Okan Yalabık ve Funda İlhan’ın etkileyici performanslarıyla Beyoğlu’ndaki üç farklı mekânda benzersiz bir yolculuğa dönüşüyor. Festivale özel olarak yaratılan, Meke Sanat’ın gösteri sponsorluğuyla desteklenen, festivalin tüm gün sürecek kapanış etkinliği İstanbul Mon Amour I Senden Bana Hayır Gelmez Güzel İstanbul, 8 ve 9 Kasım’da Metrohan, Hope Alkazar veErdem Otopark’ta gerçekleştirilecek.

Geliştirdiği özgün teknikle adını dünya tiyatro tarihine yazdıran Şahika Tekand, kurucusu olduğu Studio Oyuncuları için yazıp yönettiği “Ölüyor mu ne?”, 16 ve 17 Kasım’daAlan Kadıköy’de olacak.

İstanbul Tiyatro Festivali programında, konusunu kadın hikâyelerinden alan ve/veya yazarı, yönetmeni, oyuncusu kadın olan oyunlardan bir seçki, kadın üretiminin ve kadın bakış açısının daha görünür kılınması amacıyla, “Bu İşte Bir Kadın Var” başlığı altında izleyicilere sunuluyor.

Tiyatro Circa’nın bu ilk yapımı Nora (Bir Bebek Evi)’nde Nora’ya hayat verirken sahnelerin özlenen ismi Deniz Celiloğlu,sevilen oyuncu Özlem Öçalmaz ve Cem Avnayım da ona eşlik ediyor. Oyun, 30 ve 31 Ekim’de, Zorlu PSM’ninTurkcell Platinum Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Bol ödüllü topluluk Tiyatro BeReZe, Çehov’un Martı’sından uyarladığı yeni yapımı Martı mıyım?da çağımızın radikal dönüşümlerinin gölgesinde geçmişi kutsama eğilimindeki bugünün Çehov karakterlerini sahneye taşıyor. Sezin Akbaşoğulları, Sanem Öge, Tolga İskit, Nazlı Bulum ve Erkan Uyanıksoy’un rol aldığı bu incelikli oyun, sahnede hem kurgu ile gerçeği hem de geçmişi, şimdiyi ve geleceği birlikte yaşatıyor. Oyun, 4 ve 5 Kasım’da Alan Kadıköy’de izlenebilir.

Festivalde prömiyer yapacak gösteriler

Tiyatromuzun dikkat çekici isimlerinden Ebru Nihan Celkan ve Nagihan Gürkan’ı ilk kez bir araya getiren Loop’ta izleyiciler,Ali ile birlikte Berlin’e taşınan Umut’un peşinden belirsizliğe bir adım atarak etrafımızda dönüp duran dünyayı, yetişilmesi gereken hayatları, herkesi ve her şeyi normalleştirmeye çalışan kurumları sorguluyor. Loop, 23 ve 24 Ekim’de Alan Kadıköy’de sahnelenecek.

Ülkemizde ilgiyle takip edilen Mayenburg’un kaleminden Gecediyarı, babalarından kalan evde Adolf Hitler imzalı bir resim bulan kardeşlerin geçmişleri ve gelecekleri üzerine hesaplaşmalarını konu ederken zor tartışmaları yüksek dozda mizahla bezeyerek ezbere tepkileri bozuyor. Schaubühne Berlin ve Young Vic yapımlarında övgüler toplayan oyunu, ülkemizde ilk kez Siyah Beyaz ve Renkli oyuncuları, 26 ve 27 Ekim’de Alan Kadıköy sahnesine taşıyor.

Yazar, yönetmen, oyuncu, sahne tasarımcısı olarak pek çok ödülün sahibi Yiğit Sertdemir, beş yıllık bir aradan sonra kaleme aldığı ilk oyun Bagajdaki Balta ile festivale konuk oluyor. Bir zamanlar yaşanmış ve olamamış bir aşkın özneleri bir gece vakti park edilmiş bir arabanın önünde buluşuyor ve geçmiş, bugün, yarın konuşulurken zamanlar, kişiler, türler birbirinin içine giriyor. 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilen Pınar Güntürkün ile Aziz Caner’i buluşturan Bagajdaki Balta prömiyerini festivalde yapıyor. Oyun, 12 ve 13 Kasım’da Alan Kadıköy’de sahnelenecek.

Heiner Müller’in 1982’de Berlin Duvarı yıkılmadan önce kaleme aldığı bu oyun, Medea’yı bir karakterden ziyade materyal olarak ele alıyor ve karakter, yapı, anlatı ve performans öğelerinde yarattığı bağlantılar ve karşıtlıklarla Medea miti üzerinden batı uygarlığını analiz ediyor. Tiyatromuzun çınarlarından Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği ve “dördüncü duvarı” ortadan kaldırarak izleyicileri de yaratıcı yolculuğuna dahil eden Medea - Material, 16 Kasım’da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izlenebilir.

Çağdaş dans alanında ülkemizin önde gelen isimlerinden bol ödüllü koreograf, dans ve performans sanatçısı, akademisyen Tuğçe Tuna’nın, Ortaçağ’da Avrupa’da baş gösteren, bilim insanlarının hâlen çözemediği gizemli bir salgından ilham alan, bedeni insanın kişisel politikasını inşa ettiği bir alan olarak değerlendiren yeni eseri Dans Salgını, 2 ve 3 Kasım’da Arter Karbon’dasahnelenecek.

Festivalden yepyeni bir bölüm: Yeni arayışlar

Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde Kasap ve HE-GO ile iki kez Yılın Oyun Yazarı seçilen, HE-GO ile ayrıca Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Yerli Oyun Yazarı ödülünü alan Halil Babür,Linçler ve Dudaklar’da yaşamı yalnızca akıl üzerinden dizayn edip haklı olmayı bekleyenlerin hikâyesini olağanüstü bir sürükleyicilikle anlatıyor ve sinematografik rejisiyle sıradışı bir tiyatro deneyimi vadediyor. İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ile desteklenen oyun, 6 ve 7 Kasım’da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

2016’da ilk oyunu Şatonun Altında ile Macbeth’i hizmetlilerinin gözünden anlatan Fiziksel Tiyatro Araştırmaları bu kez Haberci ile tragedyaların isimsiz habercilerini başrole taşıyor. Sofokles’in üçlemesini merkeze alan oyun, hatalarının bedelini hem kendisine hem toplumuna ödeten kahramanların karşısına habercileri koyuyor ve onları içinde bulundukları durumu sorgulayan, kendi kişisel tarihlerini arayan anlatıcılara dönüştürüyor. Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü desteğiyle üretilen ve İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ile desteklenen oyun, 9 ve 10 Kasım’da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde.

Zeynep Kaçar’ın Atillâ İlhan ve Notre Dame de Sion Edebiyat Ödüllerini kazanan romanından uyarlanan Yalnız, geçen sezon Treplev ile beğeni toplayan Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim’i bir kez daha bir araya getiriyor. İki farklı zaman diliminde ilerleyerek Feray’ın aylar ve yıllar içindeki değişimini bir ülkenin dönüşümüne paralel olarak izleyen oyun, kimliğinden koparılıp görülmez olan bir kadının kendini bulma, görme ve gösterme çabasını anlatıyor. İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ile desteklenen oyun, 13 ve 14 Kasım’da Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izlenebilir.

Mehmet Birkiye’den ses getirecek bir oyun

Kocaeli Şehir Tiyatroları dünya edebiyatının başyapıtlarından, savaşın ortasında üç aristokrat ailenin aşk, dostluk, ihanetle örülü hikâyesini anlatanSavaş ve Barış ile festivale konuk oluyor. Helen Edmundson’un uyarlaması Mehmet Birkiye’nin rejisinde tüm ihtişamını korurken geçerliliğini hiç yitirmeyen temaları merkezine alıyor. Mehmet Birkiye’nin yönettiği Vişne Bahçesi ile 2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Oyunu kategorisindeki ilk ödülünü kazanan Kocaeli Şehir Tiyatroları, bu yıl Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi ile yedi dalda aday olduğu Afife Tiyatro Ödülleri’nde bir kez daha Yılın En Başarılı Oyunu dâhil üç ödül kazandı. Anadolu’nun ilk ödenekli tiyatrosu olan topluluk, kurulduğu 1997 yılından bu yana 183 farklı yapımla milyonlarca seyirciye ulaştı. Sadece oyunculuğu ve yönetmenliğiyle değil, akademisyen olarak da ülkemiz tiyatrosuna katkıları nedeniyle geçtiğimiz yıl kendisine İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü verilen ve bu yıl festivalin küratörlüğünü üstlenen Mehmet Birkiye Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda yine çok ses getirecek bir oyuna imza atıyor. Savaş ve Barış, 31 Ekim’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlenebilir.

Festivalden çocuklar için ücretsiz atölyeler

28. İstanbul Tiyatro Festivali ve İKSV Alt Kat, çocukları tiyatronun büyülü dünyasını keşfetmeye davet ediyor. 12 ve 14 Kasım tarihlerinde Baba Sahne'de gerçekleşecek Sevinç Erbulak ile Kitap Okuma ve Tiyatro Sahnesi Keşfi etkinliklerinde çocuklar, tiyatronun sahne arkasını, bir oyunun nasıl gerçekleştirildiğini, İKSV’nin 2019’da çocuklar için yayımladığı Tiyatroda Bir Gün kitabının yazarı Sevinç Erbulak’la deneyimleyecekler. Gözde Eyce’nin resimlediği, yayın yönetmenliğini Burcu Ural Kopan’ın üstlendiği kitap, Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Feyza Çorapçı’nın danışmanlığında hazırlanmış ve Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde basılmıştı. 4-9 yaş arası çocuklar için ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliklere katılım için rezervasyonlar 22 Ekim Salı günü açılacak. Ayrıntılı bilgi için: tiyatro.iksv.org

28. İstanbul Tiyatro Festivali biletleri 13 Eylül Cuma günü satışa çıkıyor

Festival biletleri Lale Kart üyeleri için indirimli ön satış döneminin ardından, 13 Eylül Cuma günü 10.30’dan itibaren passo.com.tradresinden, Passo mobil aplikasyonu üzerinden,Passo perakende satış noktalarından veİKSV gişesinden (pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında)genel satışa sunulacak. İKSV Kurucu Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçen Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında, sınırlı sayıda öğrenci bileti 20 TL’den satışa çıkacak.

İKSV'nin sene boyunca gerçekleştirdiği tüm etkinlikleri destekleyen Lale Kart üyeleri, festival biletlerini indirimli fiyatlarla ve öncelikli olarak alabilecek. Biletler, Siyah Lale Kart üyeleri için 10 Eylül Salı,Beyaz Lale Kart üyeleri için11 Eylül ÇarşambaKırmızı Lale Kart üyeleri için 12 Eylül Perşembe saat 10.30’da satışa sunulacak. Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini yer seçme opsiyonuyla passo.com.tr üzerinden veya kendilerine gönderilen rezervasyon formu aracılığıyla %25 indirimle satın alabilecek. Kırmızı Lale Kart üyeleri ise %15 oranında indirime sahip olacak.

28. İstanbul Tiyatro Festivali’nin destekçileri

28. İstanbul Tiyatro Festivali, Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Entek, Opet veTüpraş eş sponsorluğunda gerçekleştiriliyor. Koç Holding Enerji Grubu, 2004 yılında Opet ve Tüpraş ile başlayan ve yıllar içinde Aygaz ve Entek’in de katkılarıyla genişleyen desteğiyle tiyatronun gelişimini desteklemeyi sürdürüyor. 

Festivalin Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsorları ENKA Vakfı ve Aktif Bank’ın dijital bankasıN Kolay, “Bu İşte Bir Kadın Var”Tema Sponsoru Odeabank ve Katkı Sağlayan Kuruluş olarak destek veren MeylDiageo, Gösteri Eş Sponsorları, Elektromak Büro Makineleri San. ve Tic. A.Ş., Gösteri Sponsorları ise Yatırım Finansman Menkul Değerler AŞ ve MEKE Sanat. Festivalin destekçileri arasındaayrıcaYüksek Katkıda BulunanMekân Sponsoru Zorlu Performans Sanatları Merkezi bulunuyor.

İKSV’nin tüm festivallerine Kurucu Sponsor Eczacıbaşı Topluluğu, İKSV Dijital Dönüşüm Sponsoru Google, İKSV Konaklama ve Mekân Sponsoru The Marmara Group, İKSV Sigorta Sponsoru Zurich Sigorta destek veriyor.Festival, servis sponsorları Amerikan Hastanesi, Tempo BPO, Insider, MindBehind, Mindshare, Plaza OSGB, GFK, Somera, boosmart, Loodos Teknoloji ve Wiseback’inkatkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Festival ayrıca, Institut français İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı, İBB Şehir Tiyatroları, Kadıköy Belediyesi, Alan Kadıköy, İstanbul Devlet Tiyatroları ve Japan Foundation’ın değerli işbirliği ile gerçekleşiyor.

28. İstanbul Tiyatro Festivali’nin iletişim kampanyası ise Arthur İstanbul tarafından hazırlandı.Oyuncular Deniz Celiloğlu, Tuğçe Altuğ, Tolga İskit, Hare Sürer ve Sanem Öğe’nin de yer aldığı kampanya izleyicilere “Tüm Yüzler Sahnede” sloganıyla sesleniyor.

Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 10 Eylül Salı 10.30’da başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından 13 Eylül Cuma saat 10.30’da passo.com.tr adresinden, Passo mobil aplikasyonu üzerinden,Passo perakende satış noktalarından veİKSV gişesindengenel satışa açılacak.

Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında, sınırlı sayıda öğrenci bileti 20 TL.

28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, halka açık ve ücretsiz etkinlikler de gerçekleştirilecek. Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye tiyatro.iksv.org adresinden ulaşılabilir

 

 

Google+ WhatsApp