"YALNIZ" İSTANBUL TİYATRO FESTİVALİ'NDE

Oyun, kimliğinden koparılıp görülmez olan bir kadının kendini bulma, görme ve gösterme çabasının hikayesi anlatılıyor

28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ile desteklenmeye hak kazanan yeni tiyatro oyunu Yalnız, prömiyerini festival programı dahilinde 13 Kasım 2024’te Üsküdar Tekel Sahnesi’nde gerçekleştirmeye hazırlanıyor!   

Zeynep Kaçar’ın 2023 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü ve 2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü sahibi Yalnız romanından uyarlanan oyunda, kimliğinden koparılıp görülmez olan bir kadının kendini bulma, görme ve gösterme çabasının hikayesi anlatılıyor.  

Son yaptıkları tiyatro oyunu TREPLEV ile oldukça ses getiren, 8. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri’nde Yılın Yönetmeni, Yılın Dramaturgları, Yılın Oyunu kategorilerinde aday gösterilen, Yılın Erkek Oyuncusu ödülünü alan; 2024 Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde Yılın Erkek Performansı ve Yılın Kadın Performansı ödüllerinin sahibi Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim’in uyarlamasını üstlendiği Yalnız; projeksiyon mapping, modern hikaye anlatıcılığı ve yeni dramaturji arayışlarını birleştirerek seyirciye farklı bir deneyim vaadediyor. 

Ümit Erlim’in yönettiği, Başak Kıvılcım Ertanoğlu’nun başrolünde olduğu Yalnız, sezon boyunca izleyiciyle buluşacak.

Feray'ın öyküsü "Yanlız"

Olay örgüsü iki farklı zaman diliminde ilerleyen Yalnız’da; geçmiş ve şimdiki zaman aynı uzamda bükülüyor. Kendimizi Feray’ın zihninin içinde bulurken, onun aylar ve yıllar içindeki değişimini izleyip, okuduğu fizik bölümünü, sanatçı olma hayallerini, evliliğini, çocuğunu arayışını, her detayı adım adım öğreniyoruz. Bu ikili zaman diliminde sıçramalar gerçekleştirerek, Feray'ın, ailesinin, etrafındaki karakterlerin ve hatta ülkenin dönüşümünü görme şansı buluyoruz. Yaşam ve ölüm, muhafazakarlık ve özgürlük, seçimlerimiz, düzen ve karmaşa, fizik yasaları gibi motifler hikâyenin merkezinde belirgin bir düzlem oluştururken, “suçlunun ve kurbanın kim olduğu” sorusu, insanın zihninde çözülmesi gereken bir muamma haline dönüşüyor.

 

Google+ WhatsApp