AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ 26. KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ 26. KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

26. Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. "Yılın En Başarılı Oyunu" ödülü "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" oyununa verildi

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerine buldu.

 Nebi Bilgin’in şarkıları ve dans şovuyla başlayan törenin sunuculuğunu bu yıl Özge Borak ve Mert Fırat üstlendi. 26 yıldır devam eden törenine ilk kez Afife Tiyatro Ödülleri’nin yaratıcısı Haldun Dormen katılamadı. Rahatsızlığı nedeniyle törene gelemeyen usta oyuncu sahnede alkışlarla anıldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Afife Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen ve Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün’ün de aralarında olduğu bulunduğu sanat ile iş dünyasını bir araya getirdi.

Yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülünü “Kel Diva”daki performansıyla  kazanan Zuhal Olcay, 3. kez Afife ödülünün sahibi oldu. Törene katılamayan Olcay’ın yerine rol arkadaşı Kıvanç Kılınç ödülü aldı. 

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülünü ‘Çirkin’ oyunuyla alan Onur Berk Arslanoğlu, ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

En başarılı oyun Kocaeli Şehir Tiyatrosu, “Yaşamak mı Ölmek mi”, En başarılı yönetmen “39 Buçuk Basamak” oyunu ile Oğuz Utku Güneş oldu. Güneş, konuşmasında hayvan haklarına yönelik herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Gecede "Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü Çağdaş Ekin Şişman "Büyük Zarifi Apartmanı" oyunuyla ,"Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü Erkan Baylav, Şakşakçılar ile "Sahne Tasarımı" ödülünü Murat Gülmez, "Yaşamak mı Yoksa Ölmek" mi oyunuyla, "Giysi Tasarımı" ödülünü Çevren Sarayoğlu "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" oyunuyla , "Sahne Müziği" ödülünü "Otomatik Portakal" oyunuyla Burak Kaya, Sarp Palaur ve Utar Dündar Artun, "Genç Kuşak Sanatçısı" ödülünü "Bu Taraftan Daha Güzelim" oyunuyla Emrecan Karakurum ,"Işık Tasarımı" ödülünü "Otomatik Portakal" adlı oyunla Yakup Çartık , "Hareket Düzeni (koreografisi)" ödülünü ise "On Adımda Unutmak" oyunuyla Şahika Tekand aldı.

ÖZEL ÖDÜLLER

26. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’in, oyun yazarlarına adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü ise Çarpışma isimli oyunuyla Müge Oskay’ın oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’ne Mutlu Aile Tablosu isimli oyunuyla Duru Tiyatrolayık görülürken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise Murat Ovalı oldu. 26 yıldır Afife Ödüllerinin kusursuz geçmesinde büyük katkısı bulunan Murat Ovalı konuşmasıyla herkese duygusal anlar yaşattı.

Tiyatrolarımız çıtayı her sene yukarı taşıyor

Türkiye’de tiyatronun her geçen gün daha da ileri gitmesi için çalıştıklarını dile getiren Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün, şunları söyledi: “İnsanlığın evrensel dili ve duygusal bağ kurma aracı olan tiyatronun, nasıl eşsiz bir sanat formu olduğunu hatırlatan muhteşem bir sezonu geride bıraktık. Türk tiyatrosu, çıtayı her sene yukarı taşırken, seyirci ilgisinin de her geçen yıl katlanarak artmasından ötürü çok mutluyuz. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri olarak, paydaşı olduğumuz tiyatro camiasına sunduğumuz katkıları artırmak için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. Bunun için bize büyük bir ilham ve cesaret kaynağı olan Afife Jale’nin ismini yaşatmakla kalmıyor, ülkemizde tiyatro sanatının sürdürülebilir gelişimi için tiyatroya gönül vermiş gençlerimizi de Yapı Kredi’nin hayata geçirdiği burs fonu programımızla destekliyoruz. Her sene sanatın büyüsünü ve gücünü kutlamak adına tiyatro camiasının bir araya geldiği bu özel gece için Yapı Kredi’ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca, başarılı performanslarıyla tiyatroseverlerin harika bir sezon geçirmesini sağlayan tüm adaylarımızı, ödül kazanan sanatçılarımızı, sezon boyunca büyük emek veren başta jüri üyesi arkadaşlarım olmak üzere Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin başarısının arkasındaki tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”

 

Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel

Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü

Müge Oskay

Haldun Dormen Özel Ödülü

Duru Tiyatro

Yapı Kredi Özel Ödülü

Murat Ovalı

En başarılı oyun

Kocaeli Şehir Tiyatrosu, Yaşamak mı Ölmek mi

En başarılı yönetmen

Oğuz Utku Güneş-39 Buçuk Basamak

En başarılı kadın oyuncu

Zuhal Olcay-Kel Diva

En başarılı erkek oyuncu

Onur Berk Arslanoğlu-Çirkin

En başarılı yardımcı kadın oyuncu

Çağdaş Ekin Şişman-Büyük Zarifi Apartmanı

En başarılı yardımcı erkek oyuncu

Erkan Baylav-Şakşakçılar

En başarılı hareket düzeni

Şahika Tekand-On Adımda Unutmak

En başarılı ışık tasarımı

Yakup Çartık-Otomatik Portakal

En başarılı sahne müziği

Sarp Palaur, Burak Kaya, Utar Dündar Artun-Otomatik Portakal

En başarılı giysi tasarımı

Çevren Sarayoğlu-Yaşamak mı Ölmek mi

En başarılı sahne tasarımı

Murat Gülmez-Yaşamak mı Ölmek mi

En başarılı genç kuşak sanatçı

Emrecan Karakurum-Bu taraftan daha güzelim

Google+ WhatsApp