Almanya'dan Kaan Müjdeci'ye destek

Almanya'dan Kaan Müjdeci'ye destek

İlk filmi “Sivas” ile dünya çapında birçok ödüle layık görülen Kaan Müjdeci’nin; senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstleneceği ikinci filmi “Iguana Tokyo” ile ilgili de güzel haberler gelmeye devam ediyor

 

Sonbaharda çekimleri başlayacak olan, başrollerinden birinde Marcello Mastroianni ve Catherine Deneuve’ün ortak kızları, Chiara Mastroianni’nin oynayacağı filme, uluslararası film endüstrisine katkı sağlamayı amaçlayan iki Alman kuruluşundan destek geldi. Filmeilk destek 2004 yılında kurulan Medienboard’dan gelirken, ikinci destek 1998 yılından itibaren birçok yapıma güçlü katkıları bulunan BKM film fonundan geldi.

 

Yeni filmi“Iguana Tokyo”nunçekimlerine başlamadan önce filmin olası bütçesine destek aramalarını sürdüren Kaan Müjdeci’yeJaponya’dansonra Almanya’dan da destek müjdesi geldi.

 

“Iguana Tokyo”ya Almanya’dan gelen ilk destek,ulusal ve uluslararası film endüstrisine katkıda bulunmak amacıyla 2004 yılında kurulan Medienboard tarafından verilen 250 bin Euro tutarındaki film fonu desteği oldu. Fon, bugüne kadar Quentin Tarantino’nunyönetmenliğini yaptığı “Inglourious Basterds” (2009),Micheal Haneke’in 2009 yılında çektiği “The White Ribbon”  ve Stephen Daldry’nin yönetmenliğinde çekilen “The Reader” (2008)gibi yapımlara da katkıda bulunmuştu. Filme Almanya’dan gelen ikinci destek ise1998 yılından bu yana hem Almanya’nın film endüstrisine hem de uluslararası yapımlara güçlü katkıları bulunan BKM’den geldi.BKM, “Iguana Tokyo”ya film fonundan 330 bin Euro destek vermeye karar verdi.

 

69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye - Cannes L’Atelier’e seçilen toplam 15 proje arasında yer alan“Iguana Tokyo”,TürkiyeKültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu’dan 1 milyon TL destek fonu almaya hak kazanmıştı.  Film ayrıca Japonya’da 1974’ten bu yana Kültür Bakanlığı UNIJAPAN kuruluşu tarafından sağlanan Bunka-cho film fonundan da destek almaya hak kazandı. Fon, en az 250 bin en fazla 600 bin Euro olmak üzereprojenin toplam bütçesinin %20'lik kısmını karşılayacak.

 

Almanya-Türkiye-Japonya ortak yapımı olan “Iguana Tokyo”nun çekimleri Tokyo ve İstanbul’da gerçekleştirilecek. Filmin sonbaharda başlayacak olan çekimleri 2018 yılı içinde tamamlanacak. Filmin dili ise Japonca ve İngilizce olacak.

Google+ WhatsApp