ATATÜRK DÖNEMİ MİMARLIK

ATATÜRK DÖNEMİ MİMARLIK

Prof. Dr. Uğur Tanyeli’nin gerçekleştireceği “Atatürk Dönemi Mimarlığına Siyasal ve Entelektüel Merkezin Dışından Bakmak” başlıklı konuşma 22 Kasım'da Pera Müzesi'nde gerçekleşecek.

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün Atatürk’ün vefatının 80. yılı sebebiyle düzenlediği “Atatürk Konuşmaları” başlıklı konferans serisi, mimarlık tarihçisi Prof. Dr. Uğur Tanyeli’nin konuşmacı olarak katılacağı üçüncü etkinlik ile devam ediyor. “Atatürk Dönemi Mimarlığına Siyasal ve Entelektüel Merkezin Dışından Bakmak” başlıklı konuşmada Tanyeli, dönem mimarisinin temel özelliklerini mercek altına alarak mimarlık tarihine yönelik değerlendirmelerde bulunuyor. Tanyeli konuşmasında, Atatürk dönemi mimarisine bakarken siyasal ve kültürel tercihleri bir kenara bırakmanın da önemine işaret ediyor. Etkinlik, 22 Kasım Perşembe günü saat 18:30’da ücretsiz gerçekleşecek.

 Konferans serisi, 20 Aralık Perşembe günü Prof. Dr. Zafer Toprak’ın gerçekleştireceği “Atatürk Döneminde Gündelik Yaşam: 1918-1938” başlıklı sunum ile sona erecek.

Prof. Dr. Uğur Tanyeli hakkında
1969-70 ders yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nde okuduktan sonra İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'ne (bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi) girdi. 1976’da mezun olarak, aynı yılın sonunda adı geçen kurumun Mimarlık Tarihi Kürsüsü' nde asistanlık görevine başladı. Mayıs 1982'de DGSA'daki görevinden ayrılarak, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde çalışmaya başladı. 1986'da Doktor ünvanını aldı. 1990 Ekim'inden başlayarak bir yıl süreyle Michigan Üniversitesi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Merkezi'nde konuk öğretim üyesi olarak bulundu. 1992 yılında Doçent ünvanına hak kazandı. 1991-92 yaz yarıyılından başlayarak Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nin Mimarlık Bölümü'nde görev yaptı. 1998’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ne profesör olarak atanan Tanyeli, 2011-2015’e kadar Mardin Artuklu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin kurucu dekanlığını yaptı. Şubat 2015 - Haziran 2018 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dekanı/dekan vekili olarak çalıştı. Tanyeli, Ağustos 2018’den başlayarak İstanbul Şehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kadrosunda yer alıyor.
 

Google+ WhatsApp